Turisme

Escultures i altres monuments

A l'espai públic de Sant Celoni hi podem trobar monuments escultòrics de diversos artistes i èpoques: des del segle XVI fins l'actualitat, autors com Lluís Montané (vegeu la ruta específica d'aquest artista), Carles Colomo, Glòria Auleda, Marc de Rooij o Josep Plandiura, entre d'altres, han deixat la seva petja al paisatge urbà de la vila.

Per les festes de Sant Martí de 2013 es va presentar un itinerari urbà d'escultures per facilitar la visita a les obres més notables del patrimoni escultòric celoní. Properament, al peu de cada monument, un codi QR permetrà a qualsevol usuari amb un smartphone o tauleta digital accedir a una fitxa de l'obra. Podeu accedir a la llista de fitxes d'escultures de Sant Celoni clicant aquest enllaç.

D'altra banda, cal fer esment al Concurs Museu Urbà, iniciativa que va néixer amb la intenció d'anar nodrint d'art els espais públics de Sant Celoni i la Batllòria, i de la qual es va celebrar la primera edició al 2012 (vegeu notícia), resultant guanyadora l'obra Portes al Montseny, de Josep Plandiura que es va inaugurar el 9-11-13.

 

Fitxes de monuments escultòrics

Passejades culturals: Escultures al carrer

Itinerari EsculturesItinerari urbà d'escultures

Fitxer SWF

 

Veure el mapa a pantalla completa

Pujar al principi de la pÓgina