Ajuntament de Sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25  |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71

Localització Cercar Facebook Twitter Instagram

Les Llobateres

 • La zona humida de les Llobateres és el resultat de l'activitat d'explotació i restauració d'una gravera situada dins el terme municipal de Sant Celoni. Aquest espai natural ha generat un paisatge de ribera excepcional i un interessant punt d'observació de flora i fauna d'ambients aquàtics a la plana al·luvial de la Tordera.

  El paisatge i la fauna
  La vegetació de la ribera de les Llobateres està construïda per formacions arbòries de salzes, gatells, freixes, oms i verns. També hi ha comunitats helòfites com el bogar i el canyissar. La presència d'una zona humida d'aquestes dimensions permet que molts ocells aquàtics, com l'ànec de collverd, el bernat pescaire, la fotja o la polla d'aigua, entre d'altres, trobin hàbitats favorables per alimentar-s'hi.

  Entre ells podem trobar el blauet, espècie considerada vulnerable com a conseqüència de la destrucció d'espais lligats a masses d'aigua. A l'espai de les Llobateres s'ha volgut potenciar la seva presència i la d'altres ocells de ribera com l'abellerol o l'oreneta de ribera amb la creació de talussos prop de l'aigua on poden nidificar-hi.

  Una zona humida amb aquestes característiques és significativa per a nombrosos amfibis, rèptils i petits invertebrats aquàtics que hi troben refugi, i com a abeurador per alguns mamífers.

 • Elements d'interès
  Nombroses espècies d'aus aquàtiques, algunes que viuen a la Tordera tot l'any, d'altres que hi venen del nord enllà a passar l'hivern: el martinet blanc, el corb marí, la polla d'aigua, l'ànec collverd, el blauet, el bernat pescaire, la fotja, l'abellerol o l'oreneta de ribera.
 • Com arribar

  Cotxe:

  Des de Sant Celoni: cal prendre la pista que transcorre paral·lela al riu. Per arribar des del centre, es baixa pel carrer Indústria passant pel pas sota la via del tren del carrer Esteve Mogas i més endavant sota la carretera c-35. Al final del carrer, a mà esquerra, es troba la passera de Can Draper. Es travessa i es pren el camí a l'esquerra fins enllaçar amb el tram senyalitzat que va de la Batllòria a l'aiguamoll.
  Si es vol anar a la Batllòria en vehicle, es pren la carretera C-35 en direcció a Hostalric. Després de passar Gualba, s'agafa la sortida a mà dreta que indica l'entrada al municipi i es pren el carrer la Tordera, a mà dreta, fins arribar al camp de futbol.

  Des de la Batllòria: Després de deixar el vehicle, el senyal d'inici de l'itinerari es troba a la cantonada del camp de futbol, entre els carrers la Tordera i Camí Ral.

  Ferrocarril: Línia 2 (Rodalies RENFE) parada Riells i Viabrea-Breda.

  Autocars: Línia regular de Barcelona a Sant Celoni, amb parada al terme municipal.

Les llobateres
TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE

Ajuntament de sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25   |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71 | Contacta'ns
Pujar al principi de la pàgina