Ajuntament de Sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25  |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71

Localització Cercar Facebook Twitter Instagram

12. L'escorxador

Text de la ruta audioguiada

12. L'escorxador

L'any 1926, l'arquitecte municipal Josep Domènech Mansana va projectar aquest edifici, una mica apartat del centre, per acollir l'escorxador de la vila. La construcció segueix la forma d'una masia de planta basilical, amb la nau central més elevada per facilitar la il·luminació de l'espai. L'any 1999 va ser rehabilitat i reconvertit en biblioteca municipal amb l'annexió d'un cos  lateral que podeu veure a la dreta de l'edifici.

L'escultura en bronze que hi ha a l'extrem de la plaça va ser modelada l'any 1953 per l'artista celonés Lluís Montané i s'hi va instal·lar l'any 2005 per celebrar el centenari del seu naixement.

Aquí finalitza la vostra visita audioguiada.

Si pugeu per un dels carrers que es troben davant de la biblioteca, en pocs minuts arribareu al centre de la vila on trobareu una àmplia oferta de restauració que ofereix una gastronomia variada i de qualitat, així com diversos establiments de tradició centenària amb productesde productes artesans i molts propis característics d'un dinàmic centre comercial.

Esperem que aquesta visita us hagi resultat interessant i us animem a continuar descobrint altres racons de Sant Celoni. Moltes gràcies i fins la propera!

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE

Ajuntament de sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25   |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71 | Contacta'ns
Pujar al principi de la pàgina