Ajuntament de Sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25  |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71

Localització Cercar Facebook Twitter Instagram
11/10/2005

Economia

Agricultura

L'agricultura es localitza, en gran part, a les planes al·luvials de les valls de la Tordera, d'Olzinelles, dels torrents del Montnegre i de Fuirosos, o en zones de relleu suau entorn de les masies. El sector agrícola, però, ha patit un retrocés i una pèrdua d'importància al llarg dels anys a favor dels sectors industrial i terciari que són els que han crescut més.

 

Indústria

Indústria químicaEl sector industrial ha capitalitzat part del creixement econòmic de Sant Celoni, ha absorbit bona part de la població agrícola i s'ha convertit en el sector d'atracció fonamental per als pobles de l'entorn i de fora del Principat. La indústria es desenvolupa especialment al voltant de la conca de la Tordera. A l'actual composició de la indústria té una destacada presència el sector químic, que alhora genera una important activitat econòmica d'empreses de serveis. Així mateix hi ha un alt nombre d'indústries del sector del metall i de l'electrònica que han experimentat un fort creixement en els darrers anys.

L'alt índex de creixement empresarial de la zona ha incentivat el desenvolupament de nous polígons industrials, que alhora han afavorit l'arribada d'indústries que originàriament no eren al territori.

 

Polígons

polígon industrial molí de les planesSant Celoni és una vila industrial, afavorida per la situació geogràfica de la vila i els eixos comunicatius que passen pel municipi.

La industrialització s'inicia als anys vint amb el tèxtil (cotó), però el gran boom industrial arriba als anys cinquanta, quan es produeix  la progressiva implantació de la indústria química. La major part de les indústries estan instal·lades entre el nucli urbà i l'autopista AP 7: polígon industrial Nord-est i Molí de les Planes.

 

Construcció

Aquest és un sector amb una forta implantació a la zona, que ha experimentat un important creixement en els darrers anys.

 

Comerç

Mercat setmanalActualment assistim a una puixança important del sector de serveis, moltes vegades complementant les activitats industrials, que continuen tenint un notable dinamisme. El comerç, que ha estat durant segles una de les més importants activitats econòmiques d'aquest territori, manté actualment una forta presència, compartint protagonisme amb un sector industrial consolidat i un sector puixant de serveis. 

El mercat setmanal del dimecres continua aplegant gent de la rodalia, però ha canviat de mercat de bestiar a mercat de venda de fruites, verdures i articles de confecció.

Gairebé tot el sector comercial està situat al centre del poble, petits comerços d'alimentació, confecció... però hi ha també diversos supermercats i grans superfícies.

Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE

Ajuntament de sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25   |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71 | Contacta'ns
Pujar al principi de la pàgina