Ajuntament de Sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25  |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71

Localització Cercar Facebook Twitter Instagram
31/07/2010

GR 92 Sender del Mediterràni

El recorregut d´aquest sender es traça seguint tot el litoral català, mostrant la diversitat de cales, platges i paisatges mediterranis, així com les serres litorals. Comença a Portbou i es dirigeix a Llançà. Des d´aquí baixa als Aiguamolls de l´Empordà i travessa el riu Fluvià per arribar a les runes gregues d´Empúries. Després de pujar al massís del Montgrí, baixa a Begur i a Palafrugell. Seguidament passa per la serra de les Gavarres i passa per les conegudes poblacions de Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar i Lloret de Mar. Seguidament s´enfila a la serra del Montnegre i el Corredor. Després del poblat ibèric de Puig Castellar arriba a Santa Coloma de Gramanet, travessa el Besòs i voreja Barcelona per la serra de Collserola.

La vista sobre la mar no es perd anant cap a Sitges, i després a Albinyana, Tarragona i Constantí, des d´on torna a la costa per Cambrils. Es torna terra endins per sortir al mar per l´Ametlla de Mar i dirigir-se cap a l´Ampolla per travessar el Delta de l´Ebre per Amposta.
Lúltim tram del recorregut puja la serra del Montsià i baixa a Ulldecona per ser finalitzat.

L'Itinerari passa per les comarques de l'Alt Empordà, l'Alt Penedès, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Montsià, la Selva, el Tarragonès, el Vallès Oriental (enllaç amb el GR 83) i el Vallès Occidental.

El GR 92, tal i com indica el seu nom, té el seu pas per tot el Mediterràni, s'inicia a Catalunya i creua el País Valencià i Murcia per acabar el recorregut a Andalusia. També esmentar que forma part del Sender Europeu E-10 Mar Bàltic - Mediterràni.

Distància total de 583 km.

Coordenades d'inici de Ruta: Portbou 42º 25' 35.07" N - 3º 09' 34.03" E  
Tornar

Servei d'informació de Senders euro-senders
FEEC feec

Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE

Ajuntament de sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25   |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71 | Contacta'ns
Pujar al principi de la pàgina