Ajuntament de Sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25  |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71

Localització Cercar Facebook Twitter Instagram

El Maribaus II

DificultatBaixa
SenyalitzadaSi
Distància3260 m
Durada (caminant a 3 km/h)1h 5min
Durada (en bicicleta, a 15 km/h)35 min.
 • Temàtica
  Natura
 • Aquesta tranquil·la passejada ens portarà per un recorregut circular que es pot fer tant a peu com amb bicicleta i que passa per diferents espais d'interès paisatgístic.
  Durant el seu recorregut podrem observar diferents espècies d'arbres i unes fantàstiques vistes de Sant Celoni amb el Montnegre al fons.

  Per iniciar el recorregut, ens acostem fins el  Parc de la Rectoria Vella on podreu gaudir de la presència de dos arbres singulars per les seves dimensions: el xiprer de l'església de Sant Martí de Pertegàs i el lledoner de la Rectoria Vella. El primer, que acompanya l'església i s'estira cap al cel obrint la capçada per sobre la teulada, va ser plantat a principis del s XX i té una alçada de 25m. El lledoner de la Rectoria Vella el trobareu a la part del darrera la Rectoria , entre el carril bici i la riera de Pertegàs. Es tracta d'un arbre molt lligat a la societat rural, perquè de la seva fusta se'n feien tota mena d'eines de camp com forques, mànecs,...

  Des del lledoner de la Rectoria Vella preneu el camí del carril bici en la mateixa direcció que l'aigua del Pertegàs i de seguida arribareu a les basses artificials de la mina de Can Matas.
  Si volem continuar a peu, podem fer-ho per la opció curta, baixant a l'esquerra per travessar la passera per sobre la riera del Pertegàs o bé, continuar fins el pont del Pallerola seguint la senyalització i fer la versió llarga.
  Si anem en bicicleta, continuarem pel carril bici fins arribar al pont del Pallerola, que enfilarem a l'esquerra per agafar la pista que voreja els camps per sobre can Riera de l'Aigua. Des del camí també podrem veure un altre dels arbres notables de Sant Celoni, el lledoner de can Riera de l'Aigua, al marge esquerre del camí que porta a la casa. Es tracta del lledoner més gruixut del municipi de Sant Celoni, i el seu port i el lloc on es troba li confereixen una gran bellesa.

  Resseguint el camí trobarem els torrents de Maribaus i de les Illes, passarem per sota el pont del TGV i un cop travessem la riera del Pertegàs, arribarem al Skate Park, darrer punt d'aquest itinerari.

   

   

 • Itinerari

  1. Jardí de la Rectoria Vella (foto | info)
  2. Basses de la mina de Can Matas (foto)
  3. Passeig del Pertegàs (foto | info)
  4. Pont del Pallerola (foto)
  5. Institut Escola Pallerola (foto)
  6. Can Riera de l'Aigua (foto)
  7. Lledoner de Can Riera de l'aigua (foto)
  8. Torrent de Maribaus
  9. Torrent de les Illes
  10. Pont TGV
  11. Skate Park (foto)

TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE

Ajuntament de sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25   |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71 | Contacta'ns
Pujar al principi de la pàgina