Ajuntament de Sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25  |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71

Localització Cercar Facebook Twitter Instagram

Ronda Tordera-Pertegàs

Distància7290 m
Durada (caminant a 3 km/h)146 min.
 • ATENCIÓ! Itinerari amb afectacions en alguns trams del recorregut a causa dels aiguats

  Es tracta del projecte guanyador del programa Ajuntament Jove 2011-2012. La ronda s'inicia al barri de les Borrelles i connecta tot el perímetre del nucli urbà de Sant Celoni, passant per la zona esportiva i educativa de Can Sans, el puig de la Mare de Déu, el Sot de les Granotes i el Pont Trencat fins a la Tordera, al polígon Molí de les Planes.

  La passejada comença a les Borrelles, tot i que, al tractar-se d'un itinerari gairebé circular, es pot començar en qualsevol punt. El primer tram és idèntic a la passejada del Passeig del Pertegàs, però en sentit contrari: sortim de l'extrem més oriental del barri, a tocar de la carretera comarcal C-35. Resseguim la riba del Pertegàs pel pg. Francesc Fulla fins creauar la ctra. de Gualba i el parc infantil, i travessem la via pels Quatre ponts. El camí enllaça amb el Pg. del Pertegàs. El seguim tot sencer, fins la zona d'activitats del Pertegàs, passant pel pont del Pallerola, les basses de la mina de Can Matas i el parc de la Rectoria Vella.

  Un cop al parc d'activitats del Pertegàs, reprenem el pg. de la Rectoria Vella per la vorera i ens dirigim a la via del TAV. Creuem la via pel pas inferior, i seguim el camí fins arribar a l'Institut. El deixem a la dreta i anem a buscar la Ctra. de Campis. Seguim la vorera dreta de la ctra. de Campins uns 30 m. en direcció al centre de la vila, i allà agafem a la dreta un camí de terra que porta al carrer Collformic i a l'avinguda Verge del Puig, i d'allà pugem a la pista poliesportiva del Dipòsit del Turó.

  Deixem la pista poliesportiva a l'esquerra i baixem per darrere, i anem a buscar el c. Aribau, al límit oest del poble. Seguim el c. Aribau fins al final, i anem a buscar el c. Folch i Torras, i el seguim també fins al final, on trobarem l'avinguda de la Pau. Seguim l'av. de la Pau en direcció al centre, i el primer trencant a la dreta és el carrer Francesc Moragas, que també seguim fins al final, i ens porta a la zona del Sot de les Granotes. El tram que vé a continuació és similar al de la passejada Del Pont Trencat a la Font dels Enamorats: deixem l'asfalt i creuem la via del tren per un pas estret que mena a Can Lligada, i seguim el camí fins el Pont Trencat.

  Ens dirigim al Centre Comercial Altrium, i abans d'arribar-hi, passem el pont de la Tordera que porta a la ctra. d'Olzinelles. Tombem cap a l'esquerra i resseguim el camí que corre entre l'autopista i el riu, fins arribar al Pont de Can Pàmies. Creum el riu pel pont i continuem resseguint el riu, que ara ens queda a la dreta. Creuem la zona de l'Horta pública fins arribar a l'EDAR.

   

  Icona audioÀudio: La ronda Tordera-Pertegàs (Punt 7 Ràdio, 07/06/2016)

 • Itinerari

  1. Les Borrelles (foto)
  2. Quatre ponts (foto)
  3. Passeig del Pertegàs (foto)
  4. Pont del Pallerola (foto)
  5. Basses de la mina de Can Matas (foto)
  6. Parc de la Rectoria Vella (foto  |  info)
  7. Parc d'activitats del Pertegàs (foto)
  8. Pont del TAV
  9. Institut Baix Montseny (foto)
  10. Pista poliesportiva Dipòsit del Turó (foto)
  11. Carrer Aribau (foto)
  12. Carrer Folch i Torras (foto)
  13. Av. de la Pau (foto)
  14. Carrer Francesc Moragas (foto)
  15. Sot de les Granotes (foto)
  16. Cinc ponts (foto)
  17. Can Lligada (foto)
  18. El Pont Trencat (foto | info)
  19. Pont de la ctra. d'Olzinelles (foto)
  20. Pont de Can Pàmies (foto)
  21. Horta pública (foto)
  22. Estació EDAR (foto)

TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE

Ajuntament de sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25   |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71 | Contacta'ns
Pujar al principi de la pàgina