Turisme

Què podeu fer a Sant Celoni, en un o en dos dies

Si teniu un dia...

Església parroquial Sant Martí

Església parroquial
Torre de la Força
Torre de la Força

Disposar d'un sol dia per conèixer la vila no és un problema. Amb un matí i una tarda en teniu prou per conèixer els elements més significatius del patrimoni de Sant Celoni, tastar la cuina del Baix Montseny i fer un tomb per algun dels indrets naturals més pròxims a la vila.

La millor manera de conèixer alguns dels elements més remarcables de la vila és seguir la ruta audiosignada amb el vostre mòbil. Us proporcionarà informació detallada en text o àudio de cada punt d'interès, i el podeu completar en aproximadament una hora i mitja.

A més a més, us proposem aquest pla:

Al matí us recomanem conèixer els racons més rellevants del nostre municipi: el Jardí de la Rectoria Vella, on s'alça Sant Martí de Pertegàs (s. XI), la primera capella de la vila, i la Rectoria Vella (s. XV); el barri de la Força, on descobrireu la muralla medieval i podreu accedir a una de les torres de defensa; i el carrer Major, on trobareu bona part de les cases més antigues, la Plaça de la Vila, l'Ajuntament, les senyorials cases del s. XIX i l'Església parroquial amb el seu magnífic esgrafiat barroc.

A l'hora de dinar trobareu diverses propostes als restaurants del poble. Podeu voltar fins a trobar el més adequat.

Després de dinar, us recomanem fer un volt per zones verdes o bé espais naturals. Destaquem un parell de passejades per ser les més temptadores i pròximes al centre:

  • El Maribaus - Resseguiu el trajecte d'aquest torrent afluent del Pertegàs, des de la Rectoria Vella fins als camps i la masia de Can Riera de l'aigua.
  • El passeig del Pertegàs - Descobriu la riera del Pertegàs al seu pas per Sant Celoni, des del Parc d'Activitats del Pertegàs, entre acàcies, pollancres, verns i plàtans fins al barri de les Borrelles sota l'ombra de les moreres i desmais.

Si caminar no us ve de gust sempre podeu optar per visitar alguna de les sales d'exposicions municipals. A Can Ramis o a la Rectoria Vella trobareu sempre alguna proposta atractiva: pintura, escultura, fotografia, col·leccions úniques, etc.


Si teniu dos dies...

Les Llobateres
Les Llobateres
Can Bruguera (la Batllòria)
Can Bruguera (la Batllòria)

Si disposeu de dos dies per conèixer Sant Celoni esteu de sort. Podreu intimar més amb la vida quotidiana del poble i conèixer algun dels dos parcs naturals que ens envolten, el Montseny o el Montnegre i Corredor.

Com s'ha dit per a la visita en un dia, la millor manera de conèixer alguns dels elements més remarcables de la vila és seguir la ruta audiosignada amb el vostre mòbil. Us proporcionarà informació detallada en text o àudio de cada punt d'interès, i el podeu completar en aproximadament dues hores.

A més a més, us proposem aquest pla:

Primer dia

Us recomanem començar la jornada amb un bon esmorzar en alguna de les cafeteries del centre. Si és estiu, a les terrasses dels carrers peatonals gaudireu del dia a dia celoní.

Amb la panxa plena podeu disposar-vos a conèixer els indrets més característics de la vila: el Jardí de la Rectoria Vella, on s'alça Sant Martí de Pertegàs (s. XI), la primera capella de la vila, i la Rectoria Vella (s. XV); el barri de la Força, on descobrireu la muralla medieval i podreu accedir a una de les torres de defensa; el carrer Major, on trobareu bona part de les cases i comerços més antics, la Plaça de la Vila amb l'Ajuntament i les senyorials cases del s. XIX, i l'Església parroquial amb el seu magnífic esgrafiat barroc i, pocs metres més amunt, l'Antic Hospital de Sant Antoni.

Si en teniu ganes, podeu ampliar el passeig tot descobrint la història del guerriller antifranquista Quico Sabaté, o bé conèixer altres elements del patrimoni com la capella de Sant Ponç o el Pont Trencat.

A l'hora de dinar no dubteu en voltar i escollir amb tranquil·litat el restaurant que us faci més el pes.

Després de dinar us recomanem les Llobateres, a tant sols 15 kilòmetres gaudireu d'un aiguamoll on observar la biodiversitat que amaga el riu Tordera. De tornada a Sant Celoni podeu parar a la Batllòria, un poblet agregat a Sant Celoni amb notables mostres d'arquitectura medieval.

Si us quedeu a dormir no oblideu que Sant Celoni disposa d'un ampli ventall d'allotjaments; hostals, hotels i cases rurals per a tots els gustos i butxaques.

Segon dia

pont de Can Plana
Olzinelles
Fageda de Santa Fe (Jordi Novell)
Santa Fe del Montseny

La millor proposta per l'últim dia de la vostra estança és fer alguna de les excursions senyalitzades que els Parcs Naturals us ofereixen.

Si voleu oblidar-vos del cotxe la millor opció és l'itinerari de La Vall d'Olzinelles. Coneixereu el bosc més celoní i us permetrà descobrir a cada passa el llegat dels què vivien al i del bosc: pous de glaç, forns de pega, majestuoses masies i arbres monumentals...

Si el que preferiu és fer el cim i gaudir de vistes panoràmiques no dubteu en enfilar qualsevol dels cims del Montseny: el Matagalls, el Turó de l'Home o les Agudes us sorprendran.

Després de la caminada res millor que omplir la panxa, us recomanem que tasteu algun dels restaurants que es troben pel mig de la muntanya o bé en petits poblets de muntanya.

Després de dinar no tingueu pressa, torneu al poble i preneu un cafè on us faci més el pes... gaudireu de la tranquil·litat que brinda la vila el diumenge a la tarda.

Si per contra és un dia laborable podreu fer les compres d'última hora entre els més de 400 comerços que hi ha repartits per tot Sant Celoni. Us recomanem endur-vos a casa embotits casolans, pa cuit al forn de llenya i els dolços propis de la vila, els Celonins.

També teniu la possibilitat de fer moltes d'aquestes rutes llogant una bicicleta elèctrica. Podeu trobar tota la informació al web www.daemaaventura.com.

Pujar al principi de la pàgina