31/03/2014

4 alumnes de l'Institut Baix Montseny es preparen per viatjar a Mauthausen als actes de commemoració de l'alliberament del camp

Durant el viatge, es posarà una placa en memòria dels celonins que hi van patir i morir, tal com es va acordar a les I Jornades de la Memòria Històrica

Grup alumnes viatge Mauthausen davant La Tèrmica4 alumnes de 1r de Batxillerat de l'Institut Baix Montseny, acompanyats per Fina Ferrando, viatjaran el mes de maig al camp de concentració nazi, quan es reuneixen les delegacions de l'Amical Mauthausen de tots els països i col·lectius que van patir i morir als camps, per commemorar  l'alliberament del camp.  El viatge tindrà una càrrega simbòlica especial perquè es posarà una placa en memòria dels celonins que van patir i morir a Mauthausen, tal com es va acordar a les I Jornades de la Memòria Històrica, celebrades al novembre.

De cara a preparar el viatge, dissabte 22 de març, els alumnes es van reunir amb els 5 participants al viatge de fa dos anys per a què els expliquessin la seva experiència  i els aclarissin tots els dubtes i curiositats... A més, van enregistrar diversos vídeos  curts amb les diverses opinions que s'enviarà al CIM (Comitè Internacional de Mauthausen) per la realització d'un reportatge sobre la participació dels joves en els viatges als camps.

Uns dies abans, el 19 de març, l'Institut va convidar Birgit Pichler, guia de Gusen (subcamp de Mauthausen), a fer una xerrada a l'alumnat de 4rt d'ESO i 1r de batxillerat humanístic. L'alumnat va poder fer moltes preguntes, que havien preparat prèviament a classe, i la xerrada va ser molt interessant.

L'Ajuntament col·labora econòmicament amb el viatge que tindrà lloc es dies 9, 10 i 11 de  maig si bé la tasca més important que tindran els joves serà a la tornada, perquè l'objectiu del viatge és que expliquin la seva experiència a totes les escoles de Sant Celoni  per donar testimoni i ajudar a conscienciar els joves de cara a evitar barbàries com les comeses pels nazis o d'altres similars.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina