09/05/2014

4 alumnes de l'Institut Baix Montseny viatgen a Mauthausen als actes de commemoració de l'alliberament del camp

Es posarà una placa en memòria dels celonins que van patir i morir a Mauthausen

Camp de concentració de Mauthausen4 alumnes de 1r de batxillerat de l'Institut Baix Montseny viatjaran aquest cap de setmana a Mauthausen per participar als actes que l'Amical de Mauthausen organitza cada any el mes de maig amb la trobada de les delegacions de tots els països i col·lectius que van patir i morir als camps, per commemorar-ne  l'alliberament. Fa dos anys, 5 alumnes de l'Institut ja hi van anar convidats per l'Amical de Mauthausen.

Els alumnes celonins viatjaran acompanyats novament per Fina Ferrando i, a títol personal, per la regidora de Cultura i Educació, Júlia de la Encarnación i una tècnica de la mateixa àrea.

El viatge tindrà una càrrega simbòlica especial perquè es posarà una placa en memòria dels celonins que van patir i morir a Mauthausen, tal com es va acordar a les Primeres jornades de la Memòria històrica, celebrades al novembre. A més a més, enguany, les 4 joves de l'Institut Baix Montseny participaran en un documental francès del Comitè Internacional de Mauthausen sobre la participació dels estudiants  a les visites als camps de concentració.

Però la tasca més important vindrà després, perquè l'objectiu del viatge és que expliquin la seva experiència a totes les escoles de Sant Celoni  per donar testimoni i ajudar a conscienciar els joves de que cal estar  molt alerta  per evitar que barbàries com les que van cometre els nazis o d'altres similars , no es tornin a consentir.

L'emissora municipal Punt 7 ràdio, com a prèvia al viatge, divendres 9 de maig emetrà un especial a partir de les 21.45 h. El programa recull el testimoni de les 4 alumnes que expliquen les seves respectives motivacions personals per fer aquest viatge i la professora Fina Ferrando, que parla dels objectius de l'experiència.

El programa també estarà disponible a www.santceloni.cat/radioalacarta

L'Ajuntament de Sant Celoni col·labora econòmicament per finançar el viatge dels alumnes a Mauthausen ja que aquest any no es compta amb cap suport estatal.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina