14/11/2014

Festes de Sant Martí: un bon combinat de projectes culturals i activitats festives

Activitats com les Jornades de la Memòria Històrica, el concurs Museu Urbà i les activitats a la biblioteca s'han combinat amb els Gegants, les danses del món o la Fira Artesana

Jornada Memòria Història, PresentacióPel que fa als projectes culturals, el divendres es va dur a terme la primera sessió de les II Jornades de la Memòria Històrica: La II República a Catalunya i Sant Celoni. Evolució política i social, on després de la presentació de la regidora Júlia de la Encarnación i de Fina Ferrando, historiadora i membre del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Sant Celoni, Pelai Pagès va fer una amena i didàctica conferència sobre els canvis polítics i socials durant la II República a Catalunya. Seguidament, dues alumnes de l'institut Baix Montseny van fer una emotiva presentació el viatge a Mathausen 2014. Aquesta primera sessió, es va concloure amb la inauguració de l'exposició Imatges de Sant Celoni, entre 1931 i 1936.

El mateix divendres 7, a 2/4 de 10 del vespre, havia de tenir lloc la inauguració de la 2a edició del concurs Museu Urbà però es va anul·lar perquè el  jurat del concurs Museu Urbà va declarar deserta aquesta segona edició. El jurat ha exclòs les 5 obres presentades per qüestions artístiques o de seguretat a la via pública.

Durant aquestes festes de Sant Martí s'ha presentat una nova proposta per promoure l'art al carrer: Murs plàstics amb la voluntat de donar suport als artistes plàstics de la zona. Es tracta d'un projecte d'art urbà amb el que es vol continuar creant itinerari d'accions artístiques al carrer, però aquesta vegada amb murals que dignifiquin i donin un atractiu nou al municipi. Amb aquesta iniciativa, nascuda a Manresa i proposada a Sant Celoni per l'artista local Sandra Ortiz, es pretén donar a l'art urbà més presència i importància a Sant Celoni. Es poden consultar les bases a aquest enllaç

Presentació Anatomia del Còmic celoníLes arts escèniques i la música també han tingut el seu espai dins les festes de Sant Martí. La comèdia musical Lo tuyo y lo mio va tenir molt bona acollida entre el públic assistent. El DJ i el grup Diversiones de dissabte a la nit va acollir gairebé 700 persones i el teatre Ara i sempre del grup Els Atrevits de l'Esplai va omplir l'Ateneu de gom a gom.

També han reforçat  l'oferta cultural d'aquests dies, les activitats de la Biblioteca amb l'story time, l'hora del conte per a menuts, el tast de lletres amb la presentació del llibre El sufisme d'Hail Bárcena i la presentació del 12è número de Ramon Rosana, aquest proper dijous 13 de novembre, dins la col·lecció Anatomia del còmic celoní coordinada per Xavi Plana.

Festes de Sant Martí GegantsLa part més festiva i popular d'aquests dies de festa ha inclòs la cercavila de gegants amb el geganters de Sant Celoni i totes les colles de gegants de les escoles de Sant Celoni. La ballada de danses de Passaltpas que enguany celebren el seu 20è aniversari, la Fira Artesana de Sant Martí a la Plaça de la Vila, amb més de vint-i-cinc parades,  el tradicional esmorzar popular del diumenge al matí i la gimcana de carruatges de cavalls, entre d'altres.

Enguany, la continuïtat de la festa es va traslladar a l'institut Baix Montseny on cantaires, gegants, jazzband i inflables van convertir l'acte de participació del 9N sobre el dret a decidir en una diada de civisme, participació i festa.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina