Benvolguts/des,

Aquest curs estem informant-vos d'alguns dels temes que treballem a l'escola, per això volem compartir amb vosaltres la importància que donem als infants amb al·lèrgies.

Les reaccions adverses als aliments, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, constitueixen un problema de salut emergent. La incidència d'aquestes patologies presenta un augment en els darrers anys. La manera més eficaç de prevenir les reaccions per al·lèrgies i intoleràncies alimentàries és eliminar de la dieta de les persones sensibles els components que desencadenen l'efecte advers, ja que l'exposició a una petita quantitat de l'aliment al qual són sensibles pot provocar-los reaccions greus, fins i tot un xoc anafilàctic, que pot comprometre la vida de la persona.

En aquestes edats tan primerenques hi ha situacions on es comparteix aliments de tots tipus entre els infants i amb els adults, sense saber que aquest “compartir” por ser molt perjudicial pels infants al·lèrgics.

La varietat d'elements al·lèrgens és molt amplia, des de aliments com cereals amb gluten, l'ou, la proteïna de llet de vaca, els fruits secs, el peix, els marisc o la soja; a d'altres com la pols, el làtex, alguns fàrmacs, etc...  També hem de tenim present que de vegades un aliment pot no ser al·lèrgic en sí mateix però pot contenir traces d'ingredients al·lèrgens i provocar una reacció adversa en un infant.

És per aquest motiu i per tal de garantir la salut de tots els infants, que preguem a totes les famílies evitar menjar qualsevol aliment a l'escola fora dels serveis escolars (esmorzar, dinar i berenar).


Moltes gràcies per la vostra comprensió i col·laboració.

L'equip directiu

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina