Diumenge, 8 de gener de 2017  -  2/4 de 8 matí

Ruta dels senders de 1714: Etapa 1 (Jorba–Els Prats de Rei)

Activitats del CESC

Jorba – Els Prats de Rei
RECORREGUT
23,39km (llarga)  / 13km (curta)
DESNIVELL
+647m/ -468m (llarga)  /  +250m/ -300m (curta)

ITINERARI
Comencem la segona temporada de la ruta dels Senders del 1714 a la població de Jorba. Agafem el camí en direcció a Sant Salvador, a l'esquerra tenim el Puig de la Guàrdia, passem pel mas Salvador i seguim planejant sobre la Costa de Puiggròs. Després de passar pel mas de Briançó arribem la Muntanyeta de Sant Pere on hi ha l'església romànica de Sant Pere d'Ardesa, tot seguit pugem al Puig de Sant Miquel (734m), un dels 100 cims de la FEEC. Continuem planejant fins a arribar al Morrocurt (751m), estem en el Parc eòlic de la Serra de les Maioles.

Aquí comença la opció curta. Anem baixant per sota dels aerogeneradors del Parc eòlic i agafem una pista en direcció cap a la serra de Rubió, seguim pel camí de Castellfollit de Boix que passa per la còpia de Palomes (834m) i tot seguit per la masia de la Coma. Arribem al Refugi Mas del Tronc, propietat de la Unió Excursionista de Catalunya, seguim davallant i passem per les masies de Ca l'escolà i de l'Eusebi amb vistes de l'església de Sant Martí de Maçana. Creuem la riera de Can Maçana i seguim el Torrent de Can Mates sota la serra de la Comanda fins a arribar a la carretera que porta a Prats de Rei. Després de seguir un tros per la carretera agafem una pista que ens porta al petit nucli de la Manresana.

Arribem a la Torre de la Manresana, una torre de guaita cilíndrica d'origen romànic i únic element en bon estat que es conserva de l'antic castell medieval de frontera. La seva privilegiada ubicació permetia controlar visualment una bona part del paisatge de la zona i era clau en les funcions de vigilància del territori. La seva alçada i el seu enclavament permeten gaudir d'una esplèndida vista i d'una espectacular panoràmica de la comarca de l'Anoia, amb els campanars dels Prats de rei, Calaf i les torres del Castell de Boixadors destacant en l'horitzó. S'ha de tenir en compte que la porta d'accés es troba a 11 metres d'alçada i s'hi accedeix per una escala exterior. La Torre va ser observatori d'una important batalla l'any 1711, la Batalla dels Prats de Rei en la Guerra de Successió. Arribem al bonic poble de Prats de Rei. Final de la primera etapa de la segona temporada de la ruta dels Senders del 1714.

Lloc: Plaça Comte del Montseny
Organitza: Izmet & Mònica
Preu: Socis CESC: 15 euros No socis: 22 euros Menors 14 anys: 7 euros
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina