Diumenge, 5 de febrer de 2017  -  2/4 de 8 matí

Ruta dels Senders del 1714 - Etapa 2 (Els Prats de Rei-Prades de la Molsosa)

Activitats del CESC

Fitxer Acrobat-PDF de (216.55kB)

Fitxer: ETAPA_2___ELS_PRATS_DE_REI___PRADES_DE_LA_MOLSOSA.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 216.55 kB

Sortim de la Torre de la Manresana i agafem un camí que baixa a Prats de Rei, passem pel casc històric, la Plaça Major porticada i l'església parroquial de Santa Maria, d'estil barroc. Sortim de la població i anem direcció Prat del Grau, tot seguit ascendim cap a la Serra de les Marietes passant pel mas Puigfarner, arribem al coll Calbet. Passem pel mas de Cal Pepa i després de creuar la Solana del Bosc i el torrent de Seguers entrem al petit nucli de Seguers on trobem l'església romànica del sègle XII dedicada a Sant Pere i Sant Feliu. Travessem el Bosc del Miquel i arribem al veïnat de la Querosa. Tot seguit entrem a la vila de Sant Pere Sallavinera. Visita a l'església romànica de Sant Pere (s. XI). (Aquí comença l'opció curta).

Sortim de la població, travessem la carretera N-141b i passem per sota de l'Eix Transversal (C-25) i de les vies del tren. Després de passar per Cal Piqué, travessem la Solana de les feixes i de seguida arribem a Cal Gironella. Seguint el Camí de l'Estació de Seguers assolim el coll del Castell on hi ha les runes de la casa nova del Castell. Seguim pujant fins a arribar al Castell de Buixadors, un dels 100 cims.

El Castell de Boixadors és un edifici del municipi de Sant Pere Sallavinera (Anoia), encimbellat dalt d'un turó en una posició privilegiada pel que fa al control sobre els camins d'accés a l'altiplà de Calaf i a la banda oriental del terme, a frec dels límits bagencs. Es troba a l'extrem occidental de la serra de Castelltallat (922 m), la qual emmarca, amb la serra de Rubió (837 m) al sud, el camí que comunicava la vall del Cardener amb la del Segre. Era, per tant, un camí molt important en temps de reconquesta. És una obra declarada bé cultural d'interès nacional.

Desprès de fer la visita del Castell, iniciem la baixada passant per la bassa dels Moros fins al Pla de la Casa Nova, remuntem la pista fins arribar a la banda ponent de la serra de Castelltallat; el coll de Trilla des d'on pujarem cap el bosc del Palà i la Costa del Pere. Arribem al nucli de Prades de la Molsosa; una petita vila closa situada dalt d'un turonet, passem per davant de l'ermita de Sant Ponç.

Final de la 2a Etapa de la Ruta dels Senders del 1714 (Temporada II)

Lloc: Plaça Comte del Montseny
Organitza: Izmet & Mònica (Secció de Senders del CESC)
Preu: Socis: 15€ - No Socis: 22 € -  Menors 14 anys: 7 €
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina