Diumenge, 5 de març de 2017  -  2/4 de 8 matí

Ruta dels Senders del 1714, etapa 3 (Prades de la Molsosa-Cardona)

Activitats del CESC

2 RECORREGUTS
24,30km (llarga)
13,97km (curta)

DESNIVELL
+ 451m/ -719m (llarga)
+255m/ -203m (curta)

ITINERARI
Sortim de Prades de la Molsosa i seguim el camí de pujada fins al turó de Picampolla. Agafem una pista i passempels masos del Perdigó i Ca l'Obaguer. Tot seguit, abandonem la pista i entrem al bosc tot travessant la riera de Vallmanya. Seguim una pista per sortir a la carretera BV-3002, on trobarem la casa de colònies Casa Prat. Després de travessar la riera de Vallmanya, arribarem al llogaret de Vallmanya de Pinós. Destaca l'església romànica de Sant Pere de Vallmanya del segle X. Agafem una pista i travessem el Barranc de Vallmanya.

Després de Passar pel Pla del Cisteller seguim el Camí de Cererol si creuem un rierol, passat el Pinyoner, trobem la font de la Canaleta. Seguim planejant per la pista i deixem el mas de Cererols a mà esquerra, amb la seva ermita de Sant Celoni i Santa Magdalena. Creuem la Rasa de Cererols i descendim suaument sota les Guinarderes. Arribem a la Creu de Sabaters i seguim una pista direcció a Matamargó.

Arribem a Matamargó, una entitat de població que pertany al municipi de Pinós, format per masies disseminades, la més important de les quals es diu Les Cases de Matamargó, amb la seva església dedicada a la Mare de Déu dels Àngels. (Aquí comença l'opció curta)

Travessem la carretera asfaltada, passem pel Pla de les Alzines i la Creu de l'Hort i arribem a la font i riera de Matamargó. Seguim la pista en direcció a La Plana; trobem el mas de la Garriga a mà dreta. Passat el Pla del Xiulet, assolim la Creu de les Llaceres, una muntanyeta que es troba entre els municipis de Pinós i el de Cardona, a la comarca del Bages, passem per Cal Ratera, pels masos dels Guals i més endavant, arribem a La Lloreda, amb la seva església de la Mare de Déu dels Dolors.

Després de creuar el torrent de Guals i el torrent de Lurdes tot ascendint cap a la masia de Cal Migsenyor, arribem al Santuari de la Mare de Déu de Lurdes i passem per l'Oratori d'en Ribera i el Vilar Rural de Cardona, assolim la carretera BV-3001 que ve del Santuari del Miracle. Travessem la carretera i seguim per un camí direcció Cardona. Passem pel mas o Torre de Gispets i sortim de nou a la carretera, que seguirem, entrant ja a la població de Cardona.

Tot davallant pel carrer arribem al Portal de Sant Miquel. Un carreró ens durà al centre de la població. Seguim pel carrer de Sant Miquel fins arribar al carrer Major. Girem a la dreta pel carrer del Dr. Merlí i, tot seguit, a l'esquerra fins a sortir a la Plaça de la Fira on trobem la parròquia de Sant Miquel i Sant Vicenç. Passem per sota un túnel i seguim pel carrer dels Escasany, que ens porta al carrer Nou, sortim a l'avinguda del Rastell, davant mateix de l'Oficina de Turisme i de la pujada al Castell de Cardona. Iniciem la pujada, que ens menarà fins a la plaça del castell i el Parador de Cardona, fem la visita guiada del Castell (opcional).

El castell de Cardona és un castell d'estil romànic i gòtic. És considerat com una de les fortaleses medievals més important de Catalunya. Està situat dalt d'un turó que domina la vall salina i la del Cardener. Dins del conjunt destaquen la torre de la Minyona (del segle XI), de 15 metres d'alçada i més de 10 metres de diàmetre, i l'església romànica de SantVicenç. És gestionat per l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural i l'hotel que hi ha al seu interior per Paradores de Turismo. Aquesta Fortalesa va ser present en tots els episodis de la Guerra de Successió, últim baluard de Catalunya davant les forces borbòniques i que mai no va poder ser expugnada.

Fitxer Acrobat-PDF de (118.15kB)

Fitxer: PRADES_DE_LA_MOLSOSA___CARDONA.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 118.15 kB

Lloc: Plaça Comte del Montseny
Organitza: CESC
Preu: Socis: 15 €. No socis: 22 €. Menors 14 anys: 7 €
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina