Legionel·losi

reg per aspersió

La legionel·losi és una malaltia que afecta les vies respiratòries i que, depenent de les característiques del malalt, pot ser molt greu.

La legionel·la és un bacteri ambiental que es troba molt estès a la natura i entra a l'organisme per inhalació d'aerosols contaminats. Del medi natural pot passar a algunes instal·lacions que contenen aigua i, si troba les condicions òptimes pel seu creixement i multiplicació, es dispersa en forma d'aerosol i es converteix en focus d'infecció per a les persones que l'inhalen.

Per això, la millor manera de prevenir la seva aparició és adoptar mesures de prevenció per evitar la seva colonització, la multiplicació i la dispersió.

Des de fa uns anys l'Ajuntament de Sant Celoni està duent a terme programes de vigilància i manteniment per minimitzar els riscos de presència de legionel·la a les instal·lacions municipals de pública concurrència així com en les fonts ornamentals.

Per això hi ha contractada una empresa especialitzada que es fa càrrec de tot el manteniment de les instal·lacions municipals.

Les instal·lacions municipals que s'inspeccionen anualment són els sistemes d'aigua sanitària calenta i freda d'instal·lacions d'ús col·lectiu que disposen de dutxes, principalment escoles i llars d'infants, instal·lacions culturals, instal·lacions esportives, etc., les fonts ornamentals i els sistemes urbans de reg per aspersió. Aquestes instal·lacions s'inspeccionen, s'hi fan analítiques de detecció de legionel·la i s'apliquen les mesures correctores indicades tècnicament.

 

Tornar a Sanitat Ambiental i animals de companyia

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina