Dissabte, 1 d'abril de 2017  -  2/4 de 8 matí

Excursió: Ruta dels Senders del 1714, etapa 4 (anell Verd de Sant Boi)

Activitats del CESC

L'Anell Verd de Sant Boi de Llobregat és una ruta circular que recorre diversos ambients, travessarem paisatges fluvials, agraris i forestals de muntanya. La ruta passa per racons d'elevat interès arquitectònic i cultural com la Colònia Güell, l'Ermita de Sant Ramon o el nucli antic de Sant Boi amb Can Barraquer, seu principal del museu de Sant Boi; en aquesta casa visqué i hi morí el conseller en cap de Barcelona, Rafael Casanova.

Sortim de Sant Boi i agafem la passarel.la d'accés al riu Llobregat i el remuntem per la part esquerra; passem sota la via de l'AVE i arribem a la central elèctrica; tot seguit girem a l'esquerra i tornem a passar per sota la via de l'AVE, seguim direcció la muntanya de Sant Antoni, arribem a l'estació de tren el Molí Nou-Ciutat Cooperativa i anem seguint a la dreta i en paral.lel a la via de tren, a mà esquerra podem observar l'antiga fàbrica tèxtil de l'empresari Eusebi Güell, que era mecenes de Gaudí.

Després de creuar la carretera BV-2002 entrem a la Colònia Güell, una petita colònia obrera, està considerada un referent per estudiar l'arquitectura d'Antoni Gaudí i un dels conjunts modernistes i atractiu turístic més important de Catalunya. El camí passa davant de la Cripta Güell, església projectada per Gaudí que va quedar inacabada en la mort d'Eusebi Güell, el seu mecenes.

Abandonem la zona poblada pel lateral del camí asfaltat de Can Ros, passem per les cases de la Masia de Llorc. Continuem pujant i tot seguit fem un gir a l'esquerra deixant a mà dreta la masia MasTerra Alta, anem baixant fins a arribar a una riera, aquí tornem a pujar entre roures i pins fins a arribar al camí vell de Torrellas. Deixem a la dreta la finca de Santa Bàrbara i passem per la zona didàctica de Can Palós amb la casa de Colònies del mateix nom.

Més endavant passem per una passarel.la de fusta per sobre la carretera que enllaça Sant Boi amb Sant Climent. Aquí comença la pujada més forta d'aquesta ruta que ens porta a l'imponent Ermita de San Ramon (pertany a la llista de 100 cims de la FEEC). Des d'aquí podem veure el mar, el Delta del Llobregat, l'aeroport de Barcelona...

Ara només ens queda el camí de baixada passant pel parc de la Muntanyeta, la Font de Golbes amb l'àrea de descans, el camí passa al costat d'un estable condicionat per ovelles, de propietat municipal; la seva funció és que les ovelles redueixin el sotabosc per minimitzar el risc d'incendi. Arribem al final de la ruta passant per un pavelló de Caça, la Torrre de Benviure i ja entrem a Sant Boi de Llobregat per finalitzar la nostre ruta a Can Barraquer.

Lloc: Plaça Comte del Montseny
Organitza: Secció de Senders del CESC
Preu: SOCIS: 15 € / NO SOCIS: 22 € / MENORS 14 ANYS: 7 €
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina