L'objectiu general d'aquest taller és apropar a l'alumnat a la perspectiva de gènere a través de la imatge, el teatre i altres tècniques expressives amb una metodologia participativa, significativa i reflexiva. L'alumnat s'anirà introduint en la perspectiva de gènere i la diversitat sexual a partir de les experiències personals i col·lectives amb les quals conviuen diàriament.
Dins d'aquest objectiu, es pretén aconseguir els següents objectius específics:
Els tallers es basen en la perspectiva sociocrítica i emergent a l'hora que abraça de forma transversal la pedagocia feminista durant tota la formació.
El procés és grupal i la metodologia és participativa amb un protagonisme actiu en l'alumnat. Les sessions es centren en una activitat principal en grups reduïts i una posada en comú a través del diàleg.
Els continguts poden ser adaptables a les necessitats del grup i la realitat del centre educatiu .
Es proposen 3 propostes de 2 tallers cadascuna:
Proposta 1: rols i estereotips
Redescobrint-nos!: Dinàmica a través de la fotografia per introduir els esterreotips, rols i socialització de gènere.
Què ha canviat amb el temps? Dinàmica on a través de la teatralitzzació reflexionem sobre la situació de les dones al llarg del temps i l'actualitat.
Proposta 2: Sexisme, masclisme i feminisme
I a casa, qui fa què? Dinàmica on a través de la fotografia reflexionem sobre les tasques de les cures domèstiques en el nostre entorn.
Els missatges de la música i publicitat: dinàmica on a través de material visual analitzem i reflexionem sobre el sexisme implícit i explícit.
Proposta 3: Diversitat i violències
Què li passa al Mario? Dinàmica a través del video i el teatre participatiu podem reflexionar sobre la violència homofòbica i busquem alternatives
La Smara i l'Hug: Dinàmica on a través de la teatralització , reflexionem sobre situacions que es donen a l'escola i aque són violència.
Els continguts s'adaptaran al nivell maduratiu del grup
El centre educatiu pot formalitzar la inscripció triant una de les propostes per cada grup classe. Les propostes es podran adaptar a les necessitats concretes de cada centre educatiu.
El material necessari per desenvolupar el curs és: càmeres fotogràfiques senzilles o tablets en els tallers que es treballa fent fotografies o videos (1 cada 4-6 infants), una aula polivalent amb una pissarra, taules, cadires, material fungible (llapis, paper, colors...), ordinador i projector d´imatges.
També serà necessari disposar de llibertat de moviment i d'altres espais per treballar en grups reduïts
Referent de l'Ajuntament: Argi Ferrero (Àrea de Serveis a les Persones – àmbit de Comunitat)
Telèfon de contacte: 938641212
Correu electrònic: ferreroda@santceloni.cat
Horari d'atenció: dilluns de 13 a 20.30 h i de dimarts a divendres de 8 a 15 h
Inscripció: abans del 30 de setembre