24/10/2017

Es presenten Les Martinades, una proposta d'activitats festives organitzades per entitats locals per ampliar la programació de Sant Martí

MartinadesAquest divendres 20 d’octubre, a la plaça Rafael Ferrer de Sant Ponç, es van presentar Les Martinades, un projecte que gestionen diferents entitats del municipi per donar més vida i ampliar la programació de les festes de Sant Martí. L'objectiu de la iniciativa és crear una festa més popular, més propera, arrelada a la comunitat i de caràcter autogestionat i autofinançat.

Les entitats impulsores són Agrupament Escolta i Guia Erol, l’Assemblea de Joves de Sant Celoni, Bastoners del Casal Quico Sabaté, Colla de Diables de Sant Celoni, Escudella Molotov, Espurnes del Montseny, Geganters de Sant Celoni i La Clau del Baix Montseny. Segons el manifest que van llegir durant la presentació, les Martinades "pretenen ser unes festes en les quals les activitats diürnes i nocturnes tinguin la mateixa importància, fugint d’aquelles propostes més comercials i consumistes". També van manifestar la seva voluntat d'obrir-les a tothom qui vulgui partipar: "volem que les Martinades siguin les festes del poble i per això treballarem per establir canals de comunicació directes amb la comissió, perquè totes les persones i col·lectius de la vila puguin participar i ser escoltats".

Entre les activitats que s'inclouran a Les Martinades, els representants de les entitats van destacar un pregó a la plaça del Bestiar, la Bartinada (correbars), concerts al Teatre Ateneu, àpats populars, i unes Olimpiades, entre d’altres.

Durant l’acte de presentació, el regidor de Cultura i Educació, Raül Garcia, va manifestar el seu agraïment a les entitats organitzadores destacant que la bona entesa i voluntat de treballar plegats ha permès ampliar el programa de les Festes de Sant Martí, on a més de Les Martinades, enguany, podrem gaudir de les activitats vinculades a la commemoració dels 250 anys de Gitanes, les Jornades de memòria històrica, l’any Sacharoff, o les activitats a la biblioteca i al Teatre Ateneu, entre d'altres.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina