Inici / Portal d'entitats / Modificació de dades i Baixa d'una entitat

La inscripció en el Registre Municipal d'Entitats obliga a les entitats registrades a notificar la variació de dades registrals quan es produeixin, mitjançant una sol·licitud de modificació al Registre.

 

LES ASSOCIACIONS HEU DE COMUNICAR AL REGISTRE, DE MANERA OBLIGATÒRIA

Canvi de nom

El canvi l'hem d'aprovar per assemblea general amb majoria qualificada. Un cop aprovat el nou nom és necessari que presentem la següent documentació:

  • Inscripció de la modificació al Registre d'Associacions de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques (formulari).
  • Còpia dels estatuts amb la nova denominació de l'entitat al Registre Municipal d'Entitats. Vegeu el model d'estatuts generals.

 

Canvi de domicili

Pot ser que en el moment de la constitució de l'entitat encara no s'hagi determinat el lloc físic on l'associació ens establirem i rebrem les notificacions, inclús, el domicili pot ser el d'una de les persones membres de la junta directiva. Tan aviat com hi hagi domicili definitiu procedirem el canvi en els estatuts i la seva inscripció al Registre d'associacions.

El canvi de domicili el podem aprovar per acord de junta directiva o per acord d'assemblea i l'hem d'acompanyar amb el comprovant:

  • Certificat emès pel secretari/a. amb el vistiplau del president/a, indicant el nou domicili i fent constar la data de la reunió de l'òrgan directiu (assemblea o junta directiva) que ha aprovat el canvi de seu social (formulari).

 

Modificació dels estatuts

Una situació habitual a les entitats és que s'hagi de fer alguna modificació d'estatuts, sigui per canviar alguna qüestió concreta o per desenvolupar algun tema que prèviament només s'havia esmentat o no s'havia detallat prou. Totes les modificacions d'estatuts s'han d'aprovar en assemblea general per la majoria determinada als mateixos, la qual sempre és qualificada, és a dir, que no n'hi ha prou amb majoria simple.

Una vegada aprovat el canvi és necessari presentar:

 

Canvi de la Junta directiva

La Junta directiva l'hem de formar un mínim de tres persones amb dos càrrecs obligatoris, que són el de presidència i secretaria. La composició i durada està determinada en els estatuts de l'entitat i, una vegada finalitza la vigència del mandat, hem de procedir a la renovació de les persones membres. Cal tenir en compte que les persones que ocupem el càrrec a l'òrgan de govern, sempre i que els estatus no diguin el contrari, poden ser reelegides.

La nova junta ha de ser escollida en assemblea general, on totes les persones sòcies han de poder votar l'opció que considerin més adient.

Una vegada aprovada la nova junta és necessari que presentem:

  • Certificat de renovació parcial si el mandat encara és vigent i hem fet algun canvi en algun dels càrrecs de la junta directiva (formulari).
  • Certificat de renovació total que utilitzarem quan ha finalitzat el mandat i la vigència de tots els càrrecs, encara que es poden tornar a reelegir (formulari).

 

Dissolució de l'entitat

Hem d'acompanyar-lo amb el següent comprovant:

Per comunicar la modificació de dades o la dissolució d'una entitat o associació, ho heu de fer digitalment adjuntant aquest formulari aquest formulari a una instància genèrica que trobareu a la Seu Electrònica de l'Ajuntament, a aquest enllaç.

 

Fletxa iniciTornar a pàgina d'inici

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina