Divendres, 10 de maig de 2019  -  5 h tarda

Cens visual de llúdrigues a la Tordera. Inscripcions tancades!

Tornem a la Tordera - Programa d'activitats per a la ciutadania 2018/19

llúdriga

En els darrers anys s’ha evidenciat el retorn de la llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera, una espècie indicadora de la millora de la qualitat dels sistemes fluvials. Per tal de determinar la situació actual de la llúdriga en ambdues conques s’ha posat en marxa el Projecte de Seguiment de llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera, coordinat pel Zoo de Barcelona, el Consorci Besòs Tordera i L’Observatori (ICTA-UAB).
 
En aquest context, els propers dies 10 i 11 de maig es durà a terme el Cens visual de llúdriga a la conca de la Tordera en el qual es fomenta la participació ciutadana a través de voluntaris (majors d'edat) en un projecte de recerca. El cens participatiu consisteix en la distribució de fins a 50 voluntaris al llarg d’un tram fluvial de 25 km del curs mitjà del riu Tordera en diferents punts d'observació situats cada 500 metres i assignats per l'equip coordinador.
 
El principal objectiu d’aquest cens és conèixer la densitat poblacional de la llúdriga al llarg del tram designat. A més, també serà de gran utilitat per avançar en la quantificació del total d’individus presents a la conca i identificar possibles grups familiars. Paral·lelament, també es tindrà en compte l’observació d'altres espècies faunístiques.
 
Trobareu tota la informació detallada a aquest cartell, així com el formulari d'inscripció, que és indispensable d'omplir per participar en el cens, així com la participació al llarg de les dues sessions (divendres 10 i dissabte 11 de maig). El formulari estarà disponible fins a l'exhauriment de les places o fins el dilluns 6 de maig.

 

Tornema a la Tordera - Programa d'activitats 2018/19

Setmana de la Natura 2019

Lloc: Unió Batllorienca
Adreça: c. Breda, 2
Durada: De 17 a 22 h
Organitza: L'Observatori de la Tordera
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina