Dissabte, 17 d'abril de 2021
ABRIL 2021Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Mes anteriorMAIG 2021Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Mes anteriorJUNY 2021Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Mes anteriorJULIOL 2021
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Pizza casera

Foto de https://www.sortirambnens.com/activitats/per-fer-a-casa/cuinar-amb-nens/com-fer-la-massa-de-la-pizza/

Ingredients principals de la massa de la pizza

  • 1 kg de farina de força
  • 30 gr de llevat fresc
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de sal fina
  • 2 tasses i mitja d’aigua tèbia


Per fer la cobertura de la pizza hem de tenir:

  • Salsa de tomàquet
  • Formatge mozzarella
  • Pebre negre, orenga i alfàbrega
  • Ingrediens al gust (salami, pernil dolç, bolets, carbaçò, pinya...)


Fem la massa pas a pas
Fer la massa de la pizza no és un procés molt complex, però hem d’anar molt amb compte d’utilitzar les mesures exactes que indiquem a la recepta.
Comencem barrejant el llevat fresc amb l’aigua tèbia. Això sí! Aneu amb compte si finalment utilitzeu llevat en pols, ja que en aquest cas es remena junt amb la farina i no amb l’aigua. Com dèiem, barregem el llevat amb l’aigua fins que es dissolgui tot bé. Agreguem també la sal i l’oli i remenem una mica més.
Quan tinguem aquest punt, col·loquem la farina en forma de volcà sobre el marbre o sobre una fusta i aboquem la barreja de l’aigua al forat d’aquest volcà. Ara arriba el punt clau, pastar! Pastem molt i molt bé la massa fins a aconseguir que tot estigui ben integrat i la massa tingui una textura adequada.
Aleshores, estirem la massa i la dividim en 4 racions, les quals hauran de reposar per separat uns 45 minuts per tal que pugi la massa.
Quan passi aquest temps, ja tindrem llesta la massa de la pizza!

Foto de https://www.sortirambnens.com/activitats/per-fer-a-casa/cuinar-amb-nens/com-fer-la-massa-de-la-pizza/Fem la cobertura
Ara toca que estenem la massa i comencem a col·locar tots els ingredients per la cobertura. Fiquem primer la salsa de tomàquet amb les espècies a la base. Després col·loquem els ingredients escollits i, finalment, la mozzarella. Si ens agrada molt el formatge també hi podem afegir formatge ratllat a sobre de la mozzarella. 

Enfornem la pizza durant una mitja hora a 170ºC, tot i que el temps és relatiu! Ens hem de fixar en les vores de la pizza i en el formatge, i quan les vores estiguin daurades i el formatge ben desfet, la pizza ja estarà preparada!

Bon profit!!!

 
Imprimir Versió per imprimirCompartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat