Ingredients principals de la massa de la pizza
Per fer la cobertura de la pizza hem de tenir:
Fem la massa pas a pas
Fer la massa de la pizza no és un procés molt complex, però hem d’anar molt amb compte d’utilitzar les mesures exactes que indiquem a la recepta.
Comencem barrejant el llevat fresc amb l’aigua tèbia. Això sí! Aneu amb compte si finalment utilitzeu llevat en pols, ja que en aquest cas es remena junt amb la farina i no amb l’aigua. Com dèiem, barregem el llevat amb l’aigua fins que es dissolgui tot bé. Agreguem també la sal i l’oli i remenem una mica més.
Quan tinguem aquest punt, col·loquem la farina en forma de volcà sobre el marbre o sobre una fusta i aboquem la barreja de l’aigua al forat d’aquest volcà. Ara arriba el punt clau, pastar! Pastem molt i molt bé la massa fins a aconseguir que tot estigui ben integrat i la massa tingui una textura adequada.
Aleshores, estirem la massa i la dividim en 4 racions, les quals hauran de reposar per separat uns 45 minuts per tal que pugi la massa.
Quan passi aquest temps, ja tindrem llesta la massa de la pizza!
Fem la cobertura
Ara toca que estenem la massa i comencem a col·locar tots els ingredients per la cobertura. Fiquem primer la salsa de tomàquet amb les espècies a la base. Després col·loquem els ingredients escollits i, finalment, la mozzarella. Si ens agrada molt el formatge també hi podem afegir formatge ratllat a sobre de la mozzarella.
Enfornem la pizza durant una mitja hora a 170ºC, tot i que el temps és relatiu! Ens hem de fixar en les vores de la pizza i en el formatge, i quan les vores estiguin daurades i el formatge ben desfet, la pizza ja estarà preparada!
Bon profit!!!