Dimecres, 22 de març de 2023
Inici   Medi Ambient i sostenibilitat   Matèria orgànica
Matèria orgànica
La recollida selectiva de matèria orgànica fa referència als residus de matèria fermentable, com ara restes de menjar o de plantes.
 
Què forma part de la fracció orgànica?

si

Tot tipus de residus que es puguin compostar a través d´una degradació ràpida, com ara, restes de fruita i verdura, de carn i de peix o de pa, menjar sòlid en mal estat, closques de fruits secs, ous i marisc, marro de cafè i restes d´infusions, restes de plantes, rams marcits i flors seques, taps de suro, paper de cuina i tovallons de paper usats.

no

Plàstics, paper reciclable, vidre, piles, puntes de cigarreta, ceràmica; és a dir, cap altre residu diferent a la matèria orgànica.

On i com es fa la recollida de la matèria orgànica?

  • A casa, separeu bé les restes orgàniques, tenint cura que no hi hagi residus inorgànics barrejats. Llenceu-les dins d'una bossa (preferentment de plàstic compostable, tot i que qualsevol bossa és vàlida).
  • Dipositeu les bosses (ben lligades, per evitar pudors i embrutiment) als contenidors de color marró o crema que hi ha al carrer, abans de les 15h del dia de recollida.
  • El servei municipal de residus recull la fracció orgànica els dilluns, dimecres i dissabtes de 15 a 20 h.
  • Les restes de poda i sega de gespes s'han de portar a la deixalleria (Centre d'aportació i emmagatzematge selectius de residus municipals (RM) que no són objecte de recollida domiciliària amb l'objectiu de facilitar-ne la valorització o gestió correcta. Aquestes instal·lacions són d'ús gratuït de particulars.
  • S'hi pot dur tot allò que no disposa de contenidor específic al carrer o d'un sistema de recollida a domicili: pneumàtics, fluorescents, fustes, pintures, vernissos i dissolvents, equips informàtics, ferralla, esprais, olis de cuina i de cotxe, piles, restes de jardineria, runes, tèxtils, sabates, bateries, radiografies, ampolles de cava, vidre pla.
  • A Sant Celoni es troba situada al Polígon Industrial Molí de les Planes. Carrer Rec del Molí, 4
  • Tel. 93 744 00 85
  • Horari: de dimarts a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h; dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 19 h; diumenge de 10 a 14 h; dilluns tancat.) . És gratuït pels particulars

 

Quins beneficis comporta?

La recollida selectiva de la matèria orgànica suposa un important benefici ambiental, ja que representa entre el 30% i el 40%, en pes, de les escombraries domiciliàries i perquè es pot tractar per convertir-la en adob orgànic i energia en comptes d´haver d´aplicar-hi un tractament finalista.

 
Imprimir Versió per imprimirCompartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

Contacte

Edifici Bruc-1

Àrea de Medi Ambient i Territori

Edifici Bruc
Bruc, 26
Tel. 93 864 12 15
territori@santceloni.cat

Horari:
de dilluns a divendres de 9 a 14 h

 

 

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat