Arriba la calor i amb ella les ganes de refrescar-nos i de menjar aliments fresquets. Així que avui us portem una activitat deliciosa i divertida per fer amb els infants!
Què necessitarem per fer gelats casolans?
Escollim la fruita o fruites que utilitzarem per fer el gelat. Les pelem i/o les rentem i les tallem a trossets petits. Confieu en els vostres infants i deixeu que siguin ells qui rentin la fruita i qui la tallin. Amb un ganivet sense punta i sota la vostra supervisió, segurament us sorprendran i alhora se sentiran molt autònoms i capaços. Podem deixar la fruita tallada a trossets o triturar-la, com més us agradi.
Seguidament barregem la fruita tallada o triturada amb el iogurt natural o qualsevol tipus de llet, ho aboquem en un motlle gran o en motlles individuals i clavem un pal o cullereta al mig per poder agafar-ho quan ens ho mengem. Estarem treballant la motricitat fina amb els infants i jugaran a omplir i buidar.
Finalment, ho posem al congelador unes quantes hores, fins que estigui gelat. Als infants els hi encanta veure el canvi d’estat de líquid a sòlid i encara els hi agrada més si després s’ho poden menjar en forma de gelat!!!
Podeu provar tantes combinacions com el vostre paladar imagini… Us deixem alguns exemples per començar: