imatge d'Anna Pujolràs

Arriba la calor i amb ella les ganes de refrescar-nos i de menjar aliments fresquets. Així que avui us portem una activitat deliciosa i divertida per fer amb els infants!
   

Què necessitarem per fer gelats casolans?

  • Qualsevol fruita que l’infant ja hagi menjat, aconsellablement dolça i madura: plàtan, maduixa, gerds, kiwi, mango, pinya, meló, nabius, cireres, taronja...
  • Algun aliment no edulcorat amb greix natural  que l’infant ja hagi menjat: iogurt natural, llet de coco, llet vegetal…
  • Motlle gran o motlles individuals: pots de iogurt, gotets petits, motlles...
  • Pals de gelat per si hem utilitzat motlles individuals (es poden utilitzar culleres o qualsevol altre objecte segur que faci la funció de pal)

Escollim la fruita o fruites que utilitzarem per fer el gelat. Les pelem i/o  les rentem i les tallem a trossets petits. Confieu en els vostres infants i deixeu que siguin ells qui rentin la fruita i qui la tallin. Amb un ganivet sense punta i sota la vostra supervisió, segurament us sorprendran i alhora se sentiran molt autònoms i capaços. Podem deixar la fruita tallada a trossets o triturar-la, com més us agradi.

Seguidament barregem la fruita tallada o triturada amb el iogurt natural o qualsevol tipus de llet,  ho aboquem en un motlle gran o en motlles individuals i clavem un pal o cullereta al mig per poder agafar-ho quan ens ho mengem. Estarem treballant la motricitat fina amb els infants i jugaran a omplir i buidar.

Finalment, ho posem al congelador unes quantes hores, fins que estigui gelat. Als infants els hi encanta veure el canvi d’estat de líquid a sòlid i encara els hi agrada més si després s’ho poden menjar en forma de gelat!!!

Podeu provar tantes combinacions com el vostre paladar imagini… Us deixem alguns exemples per començar:

  • Polo de mango, plàtan, maduixa i suc de taronja
  • Gelat de pinya i llet de coco
  • Gelat de maduixa (o cirera o gerd o nabiu) i iogurt
  • Polos de kiwi amb suc de taronja
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina