L’activitat que presentem avui fomenta la coeducació i posa l'èmfasi en les cures, quelcom tan necessari per la vida i alhora tan associat al món femení. Així que a través de diferents racons de joc simbòlic, fomentarem la cura, tant d’un mateix com dels altres. 

En què consisteix?
preparem diferents racons de joc  distribuïts per l’espai (la seva habitació, el menjador, tota la casa..). Aquest racons han de ser pensats perquè l’infant pugui jugar a cuidar: cuidar-se ell mateix, cuidar les nines, cuidar les persones adultes, el material, l'entorn, l'endreça, ... Podeu preparar tants racons de cures com vulgueu o com l’espai us permeti i si posem algun material de vidre o ceràmica, sempre que l’adult pugui supervisar en tot moment el joc, ajuda a que l’infant tracti amb especial cura d' aquell material.
A l’hora de preparar els racons, cal tenir en compte que l’infant pugui ser autònom tant en el seu joc com en el seu moviment (que l’espai sigui segur, que el material estigui al seu abast, que el tipus de material sigui adequat a la seva edat...)
 

Quins racons podem preparar? algunes idees...

  • Racó de bany, higiene i canvi de bolquer

imatge d'Anna Pujolràs  imatge d'Anna Pujolràs

Podem posar un petit gibrell ple d’aigua, esponja i sabó perquè banyi a les nines, una tovallola per assecar-les, crema, crema del cul, bolquers, tovalloletes… Serà important ubicar-lo en un espai on pugui mullar sense problemes.

  • Racó de massatge

imatge d'Anna Pujolràs  imatge d'Anna Pujolràs

Racó tou, còmode i situat en un lloc íntim i tranquil, on es pugui mirar, tocar, acariciar, posar-se crema, fer-se pessigolles... Podem posar materials que donin diferents sensacions a la pell, com plomes, pinzells, rodets, pilotes, teles suaus... També posarem crema o oli corporal, un mirall una tovallola per poder-se netejar si li cal. S’ho pot fer a ell mateix o fer-li a una altra persona.

  • Racó de cures mèdiques

imatge d'Anna Pujolràs  imatge d'Anna Pujolràs

 Es pot muntar en un espai on possibiliti estirar-se o estirar les nines, com el sofà, el llit, un matalàs a terra... Podem posar qualsevol material mèdic que tinguem a casa, com tirites i gases, venes, xeringues, guants, mascaretes...

  • Racó d’alimentació

imatge d'Anna Pujolràs

Un racó on alimentar les seves nines, amb trona, plats, coberts, gots, tovalló… Es pot preparar en qualsevol espai que tingui una taula i cadira, i podem aprofitar per posar algun material de vidre o ceràmica.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina