Divendres, 11 de novembre de 2022  -  8 h vespre

Teatre: El Llop. Terra Baixa, d'Àngel Guimerà, dirigit per Àngel Llàcer

Programació de tardor al Teatre Ateneu

El llopL’espectacle
Àngel Llàcer dirigeix i condueix l’espectacle El Llop: Terra Baixa, una versió actualitzada del clàssic d’Àngel Guimerà. L’emblemàtica història de la Marta i en Manelic s’allunya del molí per ambientar-se ara en un ressort en ple segle XXI. 
Amb un format a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, el Llop és una proposta propera i desenfadada protagonitzada pels actors escollits en el programa de TV3 que va conduir Àngel Llàcer, i que ens ha mostrat com es prepara des de zero la representació de l'obra teatral "Terra baixa".
Emesos els vuit capítols i havent transformat la companyia d'amateur a professional, Terra Baixa gira per Catalunya amb la complicitat de La Perla 29, per posar de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i, al mateix temps, la figura d’Àngel Guimerà, de Terra Baixa, i dels actors i actrius que l’han representat al llarg de la història.

Terra baixa, d’Àngel Guimerà
A Terra Baixa, Àngel Guimerà planteja magistralment el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l'època en què Terra Baixa fou escrita: el món pacífic que representa la Terra Alta, i la Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs.

La Marta viu sotmesa sentimentalment al Sebastià, propietari de l'hotel on treballa. Aquest, amo i senyor d'un extens patrimoni però pèssim gestor de les seves pertinences, està en vies d'arruïnar-se i decideix casar-se amb una filla de bona família per poder pal·liar els seus deutes. Per fer-ho, primer haurà de per fer callar els rumors que el relacionen amb la Marta; per això, decideix fer cridar el Manelic, un pastor de les muntanyes, i fer-lo casar amb ella. D'aquesta trobada fortuïta entre la Marta i el Manelic neix l'amor, i és gràcies a aquesta passió que creix l'empenta de la Marta per alliberar-se de les cadenes opressores del Sebastià.

Fitxa artística
Autoria: Àngel Guimerà
Direcció: Àngel Llàcer
Interpretació:
Toni Aguilar, Xeixa
Marc Andreu, Josep Perdigó
Pep Carpena, Sebastià
Jordi Ferragut, Tomàs
Àlecs Guixà, Manelic
Blanca Lasobras, Nuri
Roser Martínez, Antònia Perdigona
Daniel Masalles, Mossèn
Alexandra Olmo, Marta 
Tuni Salvadó, Pepa Perdigona  
Alba Segarra, Nanda Perdigona

Entrades:

  • en línia, a aquest enllaç.
  • al Centre Municipal d'Expressió (c. Sant Josep, 18) de dilluns a dijous de 10 a 13 h i de 17 a 20 h (només targeta de crèdit).
  • a les taquilles del teatre una hora abans de l'inici de l'espectacle.

 

Programació novembre-desembre al Teatre Ateneu

Lloc: Teatre Ateneu, Sala Gran
Durada: 80 min.
Preu: 15 €
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina