Dissabte, 12 de novembre de 2022  -  7 h tarda

Música i Dansa: Castanyoles líriques, amb Margarita Ponce, Bru Corbella i Andreu Miret

Programació de tardor al Teatre Ateneu

Ponce-Corbella-MiretL’espectacle
La mestra de dansa i de les castanyoles Margarita Ponce, el pianista Bru Corbella i el tenor Andreu Miret ofereixen un espectacle d’arrel ibèrica nascut del Festival Udaeta de Sant Pere de Ribes 2022. Un concert que compta amb compositors que han cultivat el gènere de la cançó espanyola al llarg del s.XX, de Manuel de Falla a Enric Granados. També amb la influència que aquest gènere ha tingut en d’altres autors de fora la península com Maurice Ravel, Carlos Guastavino o Alberto Ginastera. 

La formació
Margarita Ponce. Va néixer a Barcelona l’any 1958. Ha estat ballarina del Gran Teatre del Liceu, fins als 17 anys, quan va passar a ser 1ª Ballarina a París de la companyia “Danses Nacionals d’Espanya” dirigida per Rafael i Manolita Aguilar. Obté la Llicenciatura en Dansa a l’Escola Superior d’Art Dramàtic i Dansa de l’Institut del Teatre (1976). També obté els títols acadèmics de Professora de Castanyoles, modificant, ampliant i millorant el mètode d’escriptura de castanyoles existent. L’any 1978 funda a Sant Celoni l’estudi de dansa que porta el seu nom.
Com a concertista de castanyoles, ha actuat en diverses ocasions amb el Quartet de Cambra Joan Massià, de la Xarxa de Música Clàssica de la Generalitat. També ha estat solista del Curs Internacional de Música de Vilaller, de la Formació de Cambra Almodis, de la Coral Sant Jordi, de l’Orquestra Municipal de Mollet, de l'Orquestra Baix Montseny i de La Fàbrica del Lied.

Bru Corbella. Pianista i compositor nascut a Sant Pere de Ribes l’any 1996. El 2018 obté el títol Superior de Música en l’especialitat d’Interpretació de Piano Clàssic i Contemporani a l’ESMuC, estudiant amb el professor Vladislav Bronevetzky i posant especial interès en el gènere del Lied sota la tutela de Francisco Poyato. L'any 2022 obté la mestria en Composició Musical amb Noves Tecnologies per la UNIR. També és format com a pedagog amb metodologia IEM, entenent la improvisació musical com a nucli d’aprenentatge. Actualment compagina la docència al conservatori municipal de Vilanova i la Geltrú amb varis projectes artístics de nova creació i és compositor d'encàrreg. Pertany a l'agrupació d'artístes holístics Improkkake i és compositor de bandes sonores a l'estudi de videojocs Cryoshard.

Andreu Miret. Graduat en Cant Líric a l’Escola Superior de Música de Catalunya (2019) i màster de Lied – Victoria de los Ángeles (2022). Ha estudiat amb la mezzosoprano Mireia Pintó i ha participat en la producció El Pessebre de Pau Casals a l’Opera de Burdeus sota la batuta de Marc Minkovski (2016), entre d’altres. Participa en l’òpera Cendrillon de Pauline Viardot, en el rol de Príncep, dins del projecte La Bottega D’Òpera de l’ESMUC, sota la direcció d’Alan Branch (2022). Ha estat guanyador en les gales líriques de Graus (2019) i Breda (2020 i 2022), i ha obtingut el premi La Fàbrica de Lied dels Premis Conxita Badia 2020, al costat del pianista Bru Corbella, en conjuntde cambra. El 2022, presenta el disc Catalunya, Terra de Cants, amb sardanes cantades i cançons d’Eduard Toldrà adaptades per a cobla i veu, juntament amb la Cobla Maricel de Sitges.

Fitxa tècnica
Margarita Ponce (castanyoles)
Bru Corbella (piano)
Andreu Miret (veu, tenor)

Entrades:

  • en línia, a aquest enllaç.
  • al Centre Municipal d'Expressió (c. Sant Josep, 18) de dilluns a dijous de 10 a 13 h i de 17 a 20 h (només targeta de crèdit).
  • a les taquilles del teatre una hora abans de l'inici de l'espectacle.

 

Programació novembre-desembre al Teatre Ateneu

Lloc: Teatre Ateneu, Sala Lluís Giró
Durada: 80 min.
Preu: 8 €
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina