12/01/2023

Noves millores a la carretera C-35 al seu pas per Sant Celoni i la Batllòria

inauguració rotonda riellsLes obres de transformació i millora de la carretera C-35 van avançant. Aquests dies han entrat en funcionament dos projectes d'interès pel municipi: el desdoblament en 2+1 carrils entre Vilalba Sasserra i Sant Celoni, i la rotonda amb pas soterrat de vianants a Riells i Viabrea, a l'alçada de la Batllòria. El Conseller de Territori, Juli Fernàndez, va visitar ahir les obres acompanyat de l'alcalde, Raül Garcia, i la regidora de la Batllòria, Anaïs Medina.

visita conseller TerritoriEn el primer cas, es tracta de la col·locació d'una mitjana que separa els dos sentits de la marxa per evitar xocs i augmentar així la seguretat i la comoditat, amb un tram de dos carrils d'anada i un altre tram de dos carrils de tornada. En el segon cas, es tracta d'una nova rotonda a l'alçada de la Batllòria que compatibilitzarà la circulació en sentit Girona i l'entrada i sortida a Riells i Viabrea. En aquest punt també s'ha fet un pas soterrat que permet creuar la C-35 entre la Batllòria i Riells. L'obra inclou rampes d'accés per facilitar el pas a persones amb mobilitat reduïda i cotxets, pavimentació, enllumenat, senyalització i barreres de seguretat.

Hi ha altres projectes que ja estan iniciats: d'una banda, la millora i reordenació dels accessos de la C-35 al tram urbà de Sant Celoni i al Molí de les Planes, amb la construcció d'una nova rotonda a l'alçada de la Forestal; i d'altra banda, la creació d'un carril bici entre Sant Celoni, la Batllòria i Riells.

A més, la Generalitat contempla altres actuacions. Segons ha declarat l'alcalde, Raül Garcia, "una de les altres actuacions en què estan treballant des de la Generalitat és la creació d'un carril bici que uneix Vilalba Sasserra i Sant Celoni. Tindà 7 quilòmetres de longitud i una inversió prevista de 2,8 milions d'euros".

La Generalitat de Catalunya ha destinat 22 milions d'euros per millorar la seguretat i accessiblitat de la C-35.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina