Inici / Medi Ambient i sostenibilitat / Fase d'alerta del Pla d'emergència en situació de sequera

sequera

Entren en vigor a Sant Celoni les restriccions d'aigua per a usos urbans decretades per la Generalitat.  2 de març de 2023

CONSELLS PER ESTALVIAR AIGUA

Què pot fer la ciutadania per estalviar aigua?   

Fer-ne un bon ús, utilitzant l'aigua amb responsabilitat, sense malgastar-la ni malbaratar-la i aprofitant totes les oportunitats d'estalvi.

Amb uns bons hàbits i amb dispositius reductors i de cisterna podeu arribar a estalviar fins a un 50% de l'aigua que es gasta a casa.

La col·laboració ciutadana és indispensable per a l'aplicació de mesures d'estalvi de cara a evitar-ne d'altres més dràstiques en el futur, com poden ser els talls en el subministrament.

Consulta aquesta Guia de consells d'estalvi d'aigua domèstica

Els municipis que s'abasteixen de la conca del Ter i el Llobregat estan en fase d'alerta per sequera segons  resolució de l'ACA que estableix diverses mesures per a contenir el consum d'aigua per al reg, les piscines o la neteja de cotxes i carrers.

Entre les mesures més destacades que estableix l'ACA i que han de seguir els particulars es troba la de fer servir la mínima aigua indispensable per al reg de jardins i horts. En aquest sentit, només es podrà regar com a màxim 2 dies a la setmana i sempre en l'horari de menys insolació, de 20 h a 8 h.  També es prohibeix als particulars l'ús de mànigues d'aigua per a la neteja de carrers, paviments o façanes. Sí es poden fer servir altres sistemes com pal de fregar, esponja i galleda o sistemes de neteja d'alta pressió. L'ompliment de piscines queda limitat al reompliment indispensable per a reposar les pèrdues d'aigua per evaporació en piscines amb sistema de recirculació de l'aigua i per a garantir la qualitat sanitària de l'aigua; o al primer ompliment de piscines de nova construcció.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina