Divendres, 2 de juny de 2023  -  6 h tarda

Activitat de Ciència ciutadana. Censos visuals de llúdriga

Setmana de la Natura 2023

Setmana de la natura 2023

En els darrers anys s’ha evidenciat el retorn de la llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera, una espècie indicadora de la millora de la qualitat dels sistemes fluvials. Per tal de determinar la situació i evolució de la llúdriga en ambdues conques, el 2018 es va posar en marxa el projecte d’estudi i seguiment de llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera, coordinat per la Fundació RIVUS i el Zoo de Barcelona, amb la col·laboració del Consorci Besòs Tordera i la Generalitat de Catalunya.

El divendres 2 de juny es durà a terme la segona edició del cens visual participatiu de llúdriga i altra fauna fluvial a la conca de la Tordera, que fomenta la participació ciutadana a través de voluntaris (majors d’edat) en un projecte de recerca, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Celoni.

Aquest cens consisteix en una sessió formativa prèvia i una sortida nocturna durant la qual els/les participants es distribuiran en diferents punts d’observació al llarg d’un tram fluvial del curs mitjà del riu Tordera. A cadascun dels punts es durà a terme una observació de dues hores de durada, en solitari i en silenci, per tal de detectar la presència de llúdriga i d’altra fauna fluvial. L’equip coordinador assignarà a cada voluntari/voluntària un punt d’observació.

El principal objectiu d’aquest cens és conèixer la densitat poblacional de la llúdriga al llarg del tram designat, així com detectar altres espècies de fauna vinculades als sistemes fluvials.

Edat mínima dels participants: 18 anys.

Cal inscripció prèvia aquí

 

Setmana de la Natura 2023 a Sant Celoni i la Batllòria

Lloc: Sala d'Actes de la Unió Batlloriènca
Organitza: Fundació Rivus
Preu: Gratuït
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina