Diumenge, 14 de maig de 2023  -  6 h tarda

el CineFòrum de laFilmo: Festen (Celebració), de Thomas Vinterberg (1998)

Festen (Celebració) de 1998, dirigida per Thomas Vinterberg

A mitjans dels anys 90, Lars Von Trier i Thomas Vinterberg, dos joves i prometedors directors danesos cansats d'excessos pressupostaris i tecnològics al cinema, van treure's de la màniga el 'Dogma', un decàleg de normes i restriccions perquè els cineastes es concentressin en la història i les actuacions dels actors, tot cercant una millor implicació de l'audiència "ni alienada ni distreta per la sobreproducció".

Festen va ser la primera mostra d'aquest moviment escandinau, i no podia començar millor, ja que el film va guanyar, entre d'altres, el gran premi del jurat de Cannes del mateix any (amb deu minuts d'aplaudiments a peu dret) i des de l'estrena se n'han fet incomptables versions teatrals arreu del món.

A Festen, entre el drama i la comèdia més negra se'ns mostra una celebració familiar que desvetlla certs conflictes del passat no resolts, i ens recorda que a vegades, tot queda en família... o no!

Diumenge 14 de Maig a les 18 h a l'Indret de Sant Celoni, Plaça de la Vila 22, com sempre, amb presentació i debat el cineFòrum de laFilmo'

Lloc: L'Indret de Sant Celoni
Adreça: Plaça de la vila, 22, 08470 Sant Celoni
Durada: 2 hores aprox.
Organitza: laFilmo del Baix Montseny
Preu: Entrada lliure
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina