Inici / Ajuntament / Resum dels acords adoptats al Ple Municipal de 27 de juliol de 2023

Acords Plens

Ple Municipal de 27 de juliol de 2023

  • Aprovació definitiva i encomana del projecte executiu de les obres de substitució d’uns trams de canonada de distribució i d’impulsió a la Batllòria de Sant CeloniLes actuals canonades de subministrament d’aigua a la Batllòria, fetes de fibrociment, patien trencaments freqüents a causa de la pressió, ocasionant problemes d’abastiment a la Batllòria. Amb aquesta aprovació s’iniciaran les obres de substitució de la canonada, que ha de posar fi a aquests inconvenients.
  • Aprovació de l'acta de delimitació entre els termes municipals de Fogars de Montclús i Sant Celoni.
    L’any 2020 es va iniciar el procés de delimitació dels municipis de Sant Celoni amb els municipis veïns de Fogars de Montclús, Gualba i Vallgorguina. Aquest procés, que es va aturar durant la crisi de la COVID-19, i en el que hi van participar els propietaris de finques de la zona limítrofa, va concloure el passat mes de maig en una trobada en la qual hi van participar els representants dels ajuntaments de Fogars de Montclús, de Sant Celoni, així com membres de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i de la Direcció General d’Administració Local.
  • Aprovació de la sol·licitud de renovació del conveni de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Sant Celoni per a les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn durant els cursos 2023-2024/2024-2025/2025-2026/2026-2027.
    El pla educatiu d’entorn es renova cada 4 anys amb la missió d’afavorir l’èxit educatiu per a tot l’alumnat en totes les dimensions (personal, acadèmica, social i laboral), treballar per la convivència i cohesió social, i assolir una xarxa educativa que doni una resposta global, integral i més eficaç als reptes educatius. D’acord amb aquesta missió, els objectius generals del Pla Educatiu d’Entorn són:
    - Contribuir a la millora de les condicions d’escolarització i a l’èxit escolar i educatiu.
    - Potenciar l’educació en valors i el compromís cívic dels alumnes en un marc de convivència.
    - Potenciar la implicació de les famílies en l’educació dels fills i filles i la participació en la vida escolar.
    - Promoure l’educació intercultural i l’ús de la llengua catalana com a element de cohesió social.
    - Potenciar els estils de vida saludable i fomentar la pràctica regular de l’activitat fisicoesportiva.
    - Potenciar el treball i l’aprenentatge en xarxa.

    Aquest pla es finança mitjançant tres fonts d’ingressos:
    - Quantitat fixa del departament d’Educació (el curs 2022 – 2023 ha estat de 3.000,00 €).
    - Fons Next Generation per a la realització de Tallers d’Estudi Assistit amb l’objectiu de millorar l’èxit educatiu de l’alumnat més vulnerable (el curs 2022 – 2023 ha estat de 10.181,00 €).
    - Finançament de projectes específics per part del Departament d’Educació. El curs 2022 – 2023 ha estat de 292.800,00 €.
  • Aprovació de la derogació dels preus públics per l’activitat CorreXarrups i la venta de marxandatge de Festa major de setembre.
    L’any 2017, l’Ajuntament va marcar els preus públics, tant del Correxarrups, com del marxandatge (samarretes, mocadors, etc.) relacionades amb el Corremonts. Amb el temps, tant la colla dels Senys com la dels Negres s’han constituït en entitat i gestionen de forma autònoma aquestes vendes. És per això que l’Ajuntament ha decidit traslladar aquesta decisió a les entitats que organitzen el Corremonts.
  • Determinació dels festius locals de Sant Celoni i la Batllòria per a l'any 2024.
    L’Ajuntament aprova cada any els festius locals, que no poden coincidir amb els festius nacionals. Els de l’any 2024 queden distribuïts de la següent manera:
    - SANT CELONI: 9 de setembre i 11 de novembre
    - LA BATLLÒRIA: 26 d’agost i 18 de desembre
  • Aprovació, si escau, del nomenament de representants de la Corporació en diversos òrgans col·legiats.
    L’Ajuntament de Sant Celoni i la Batllòria té representació, a través dels seus membres de govern, a diferents organitzacions supramunicipals. D’entre les que queden pendents d’escollir-ne el representant, n’hi havia tres que s’han aprovat en aquest ple:
    - Consell de la Comunitat de Municipis de la Conca de la Tordera: titular Eduard Vallhonesta i suplent Gerard Carot.
    - Consell de la Formació Professional i l’Ocupació del Baix Montseny: titular Sandra Navarro i suplent Albert Planas.
    - Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP): titular Montserrat Sendra i suplent Diego Fernández.
  • Modificacions de crèdit
    En aprovar-se una despesa, aquest crèdit només pot ser utilitzat per al programa o inversió acordat inicialment. En cas que part o la totalitat d’aquests diners es vulgui destinar a una altra actuació, cal que el ple municipal ho aprovi. En aquest ple s’han aprovat dues modificacions de crèdit:
    - Transferència de crèdit per import de 25.000,00 €, per a la realització de les actuacions d’escolta i acompanyament emocional dirigit a persones en el marc del Programa Específic Escolta Jove. Els diners provenen d'una reserva que s'havia fet per a la contractació temporal d'aquesta tasca i que ha quedat deserta.
    - Suplement de crèdit per import de 12.100,00 €, per atendre l’ampliació de carrers amb il·luminació nadalenca de Sant Celoni. En els darrers anys, la il·luminació nadalenca ha anat a càrrec de l'Ajuntament, a excepció de la zona del centre, amb una alta densitat de comerços, que finançaven els comerços beneficiats. Aquest any, davant les dificultats d'alguns comerciants, que amenaçaven la presència de llums de Nadal en aquesta zona del poble, l'Ajuntament n'ha assumit el cost. Els llums de Nadal s'han de contractar amb molta antelació degut a les existències limitades. Els diners d'aquesta ampliació de contracte provenen del romanent de tresoreria per a despeses generals procedent de la liquidació del pressupost del 2022.
  • Aprovació, si s'escau, de la delegació de certes competències del Ple Municipal en la Junta de Govern Local.
    De totes les competències d'un Ajuntament, algunes han de ser aprovades obligatòriament en un Ple Municipal (en el que hi participen tots els regidors, tant del govern com de l'oposició), mentre que d'altres es poden delegar a la Junta de Govern Local, en la que únicament hi participen membres de l'equip de govern. En iniciar aquest mandat, totes aquestes competències s'havien atribuït al Ple Municipal. Per tal d'agilitzar l'acció de govern, i seguint l'esperit d'anteriors mandats, en aquest ple s'acorda delegar en la JGL la decisió sobre preus públics o tarifes amb imports inferiors a 30 €.
  • Moció presentada pel grup municipal CM (Junts) relativa al rebuig de les ingerències de l’Estat espanyol en partits i entitats del moviment independentista.
    El Ple Municipal de Sant Celoni i la Batllòria aprova una moció de condemna i rebuig a la infiltració d’agents de la Policia Nacional als moviments activistes i socials de l’esquerra independentista de Girona. En la moció s’insta al Govern de la Generalitat a reclamar al Govern Espanyol l’aturada d’aquestes activitats i s’insta al Govern Espanyol a obrir una investigació al respecte.
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina