05/02/2024

Alumnes de secundària reben formació sobre la diversitat lingüística i l'ús social de la llengua catalana

formació servei comunitari18 alumnes de segon cicle de secundària de IE La Tordera, IES Baix Montseny i del grup de CAM de l’Escola d’Adults del Sax Sala van rebre una formació sobre diversitat lingüística i el seu futur a càrrec de l’associació Glidi, grup de lingüistes per a la diversitat. L'objectiu era rebre eines per elaborar un pòdcast a la ràdio sobre llengua catalana.

La formació va durar dues hores i va ser conduïda pel lingüista Alejandro Garcia. En aquesta sessió es va tractar la diversitat lingüística del món i els processos de substitució lingüística. També van aprofitar per emfatitzar en la igualtat de totes les llengües i es van plantejar la mort de llengües en el context actual.

Aquesta formació és el primer pas per portar a terme el servei comunitari a la ràdio, que és un projecte dins el servei comunitari, una assignatura obligatòria per als alumnes de secundària que consisteix a assolir un aprenentatge i executar servei a la comunitat sobre el tema que més els interessi.

El servei comunitari a la ràdio pretén posar en valor la diversitat lingüística a Sant Celoni i la Batllòria i promoure la llengua catalana com a llengua vehicular i d'ús social. L'alumnat crearà i gravarà pòdcasts que s’emetran a Punt 7 Ràdio Sant Celoni. Els continguts dels programes seran:

  • Música en català actual
  • Música urbana en català 
  • Dites, recull de la saviesa popular

Un cop realitzats a final de curs, els pòdcasts estaran disponibles al web de la ràdio municipal i a la ràdio VOM, creat pel CRP del Vallès Oriental.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina