10/04/2024

Un bicibús per arribar a l'escola

Les AFA de les escoles Soler de Vilardell i Pallerola engeguen un Bicibús per promoure un canvi d'hàbits en la mobilitat

bicibusLes AFA de l'Escola Soler de Vilardell i Institut Escola Pallerola han engegat el Bicibús per fomentar l'ús de la bicicleta entre l'alumnat i les famílies per arribar als centres educatius i així promoure un canvi d'hàbits en la mobilitat. 

Aquesta iniciativa està oberta a tot l'alumnat dels dos centres i pretén que el màxim d'infants i joves pedalin en grup des de casa a l'escola acompanyats de persones adultes encarregades dels itineraris preestablerts. Igual que un autobús, el Bicibús té uns horaris i itineraris establerts amb parades intermèdies on es poden anar sumant més participants. Els infants de fins a 2n de primària han d'anar acompanyats per un adult i a partir de 3r poden sumar-se sols al Bicibús.

Divendres 5 d'abril va ser la primera pedalada i va comptar amb una trentena de participants. A partir d'ara, el Bicibús arrencarà cada divendres fins a final de curs i compta amb dos recorreguts: la línia Nord amb inici a la plaça de les Torres i la línia Sud amb inici al carrer Lluís Companys i que a la ctra. Vella es bifurca en dos segons el destí final. 

El Bicibús és un projecte comunitari i col·laboratiu impulsat des de les AFA’s que implica a tota la comunitat educativa, i, indirectament, a tota la població,  per fomentar hàbits saludables. Circular en grup té molts avantatges i es creen sinergies entre alumnes i famílies, però la més important és la seguretat, ja que la resta de vehicles respecten més les bicicletes quan van en grup.

Les afectacions del Bicibús a la mobilitat de vehicles són molt puntuals i principalment afecten els carrers Lluís Companys, Verdaguer, Dr. Fleming, ctra. Vella, Passeig dels Esports, c. Major i Consolat de Mar.

BICIBUS BICIBUS BICIBUS

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina