Dijous, 4 de juliol de 2024  -  10 h nit

DIJOUS A LA FRESCA amb música Folk Americana a càrrec de Bum Titis

Dijous a la fresca

bum tittisBum Titis neix de les diverses col·laboracions dins del grup musical Bum Ditty fundat i dirigit per Joana Gumí. Han acompanyat al grup en diversos concerts actuant, per exemple, al CAT dins del festival Tradicionàrius. Bum Ditty, guanyador del concurs “Sons de la Mediterrània”, va oferir la presentació del seu primer disc l’octubre de 2023; a causa de la bona rebuda per part del públic (segons la crítica, la majoria de les cançons que més triomfaven del repertòri de Bum Ditty eren les quals hi col·laboraven elles) i les ganes que tenien de fer música plegades, és en aquest concert que es consolida la formació independent Bum Titis. Des d’aleshores, la Joana Gumí, les germanes Díaz (Clàudia i Pati) i les germanes Bosser (Rita i Lola) han prosseguit amb el seu projecte de recerca i difusió de la figura de la dona en la música Old Time i Bluegrass, posant èmfasi en la cançó protesta.

Tot el repertori que ofereixen és escrit o divulgat exclusivament per dones, incloent-se a elles mateixes en diàleg entre la tradició i la pròpia creació. La veu té un paper protagonista en les seves interpretacions, per ser l’instrument més òptim per transmetre els seus lemes i consignes. És per això que, acompanyades de diversos instruments tradicionals (violí, guitarra, contrabaix, mandolina i banjo), juguen amb les harmonitzacions vocals i el cant a diverses veus.

Introdueixen així al públic diferents músics del panorama Bluegrass i Old Time, tant de fa més de cent anys com joves actuals, totes dones, és clar, atès que són les principals oblidades de la història (també en l’àmbit musical). Durant els concerts expliquen les històries de les seves referents, ensenyen fotografies i divulguen les seves cançons. També escriuen lletres ben punyents i reflexives que mai deixen el públic indiferent. 

Els seus concerts tenen un component interactiu amb l’audiència, que és convidada a cantar mitjançant cançoners que es reparteixen durant l’espectacle. Actualment les Bum Titis tenen un single propi publicat (“Em Gronxo”), amb perspectives de treure un treball discogràfic al llarg de 2024.

 

Programació Dijous a la Fresca 2024

Lloc: Plaça de la Biblioteca
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina