Una cinquantena de persones assisteixen a la 3a edició de la Jornada sobre la Diversitat lingüística i sostenibilitat de la llengua catalana, celebrada aquest dilluns, adreçada al professorat i a les AFA, organitzada per l’Ajuntament de Sant Celoni i el CRP del Vallès Oriental III (Centre de Recursos Pedagògics) del Departament d’Educació.
La jornada ha comptat amb la xerrada de Purificación Pinto Fernández sobre Propostes per a la millora dels usos lingüístics als centres. Purificación Pinto és professora de català de Secundària, i autora d'Amb Q de formatge, i va posar sobre la taula temes com el procés d’adopció d’una llengua, els usos sociolingüístics del català i la consciència lingüística i inclusivitat a l’aula.
La trobada també va comptar amb la intervenció de Dani Margarit, assessor LIC del Departament d'Educació, qui va presentar els tallers de sensibilització sobre els usos lingüístics a l'àmbit educatiu (ULAE) posats en pràctica a l'Escola Montnegre i a l'Institut Baix Montseny. Aquest curs s'implementarà l'ULAE a l'Institut Escola Pallerola i a l'Institut Escola La Tordera.
En la seva intervenció, el regidor d'Educació, Albert Planas, va destacar que "el català és la llengua de cohesió i unió entre persones de diferents orígens. El català ha d’estar present en aquesta diversitat lingüística i conviure amb altres llengües amb respecte i harmonia." També va afegir que "la nostra responsabilitat com a poble és garantir que el català sigui una llengua viva i present a tots els àmbits de la nostra vida, dins l’escola, a fora, en el lleure, al carrer, a l’hospital als comerços, i que sigui útil i accessible a tothom".
Aquesta xerrada forma part de les actuacions que s'impulsen des de la Comissió per la Llengua Catalana de l'Ajuntament de Sant Celoni.