Servei RUMB: Amb el menjar no s'hi juga

  • A qui s'adreça
    5è i 6è
  • Entitat que l'organitza
    Consorci per la gestió dels residus del Vallès Oriental
  • Lloc on es realitza
    A l'aula
  • Data
    De gener a maig
  • Durada
    1 hora
  • Objectius
    • Comunicar com tenir un consum responsable
    • Ser conscients del malbaratament alimentari que es dona a la nostra societat i la problemàtica que comporta.
    • Conèixer eines per evitar el malbaratament d’aliments
    • Fomentar la imaginació i comunicació
    • Conèixer i treballar el concepte de la prevenció
    • Conèixer el concepte de les 4R: Reduir, reutilitzar, reciclar i repensar 
  • Descripció

    Els continguts de l’activitat s’adaptaran al nivell educatiu dels participants i segons les seves capacitats.

    • Concepte de prevenció
    • Concepte de les 4R: Reduir, reutilitzar, reciclar i repensar
    • Malbaratament alimentari.
    • Treball en equip
    • Problemàtica ambiental, econòmica, social i sanitària de la producció d’aliments.
    • Valoració de la necessitat d’un compromís per a la resolució de problemàtiques ambientals, econòmiques, sanitàries i socials.
    • Actituds i estratègies personals i col·lectives de consum responsable i cura del medi.
    • Interaccions amb el grup o mestre en qualsevol situació comunicativa de l’aula.
    • Interacció en els diàlegs o debats, aportant i defensant idees pròpies i defensant o contradient, si cal, les dels altres amb arguments raonats.
    • Comprensió de textos escrits en diferents formats

    Aquest taller treballa el malbaratament alimentari de manera participativa i didàctica. S’introdueix als alumnes el concepte de malbaratament alimentari a través d’un suport digital.

    Seguidament, se’ls explica que la importància no només està a no llençar el menjar, sinó en comunicar què és el malbaratament alimentari al públic més gran possible, com més gent tingui l’hàbit de practicar un consum responsable, millor!

    Els alumnes de cada aula es dividiran en tres grups, per tal que cada grup treballi un dels 3 racons del malbarat manent alimentari.

    Abans de finalitzar l’activitat, cada grup representarà el seu treball per posar-lo en comú.

  • Materials
    • Aula amb taules i cadires per desenvolupar l’activitat, ordinador amb accés a internet i projector

    • Participants: tisores, cola, fulls en brut i llapis de colors

  • Dades de contacte

    Referent de l'Ajuntament: Cristina Fígols Querol (Àrea de Territori)
    Telèfon de contacte: 93 8641215
    Correu electrònic: figolsqc@santceloni.cat
    Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 8 a 15 h

  • Sol·licitud d'aquesta activitat
    Per sol·licitar aquesta activitat cliqueu aquí
  • Formulari d'avaluació de l'activitat
    Des de el consorci per a la gestió de residus del Vallès Oriental es facilitarà el qüestionari d´avaluació
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina