Divendres, 2 d'abril de 2010  -  3/4 de 9 vespre

Processó del Silenci

Divendres Sant

Aquest any recuperem la Processó del Silenci complerta, com es fa en altres pobles de Catalunya. Hem pogut restaurar els dos Misteris que faltaven: el Misteri de Getsemaní i el Misteri del Cirineu. S'han pogut recuperar gràcies a la iniciativa i empenta de gent del poble, que han dedicat moltes hores de treball (restauració i pintura) d'una forma gratuïta. La Parròquia els hi està molt agraïts. Sortiran els Misteris per aquest ordre: Getsemaní, la Flagel·lació, el Cirineu, el Sant Crist, la Dolorosa i el Sant Sepulcre. Cada Misteri compta amb el seu cos de portants (oberts a tots aquells que vulguin col·laborar), que també comptaran amb les seves vestes (túniques).

Aquest any el recorregut de la Processó serà pels següents carrers: c/ Major, plaça de la Creu, carretera Vella, c/Anselm Clavé, c/ Major i plaça de l'Església.

La gent acompanyarà els Misteris fent processó a banda i banda del carrer (en fila de dos en dos), amb torxes enceses, que es podran adquirir a la Parròquia i a alguna botiga del poble. Si hi hagués algun penitent o alguna promesa, la persona podrà col·locar-se darrera d'aquell Misteri que li faci més devoció.

Des de la Parròquia ens alegrem de poder recuperar una tradició del nostre poble, que la gent desitja mantenir viva. Es l'expressió de la Fe d'un Poble. Pensem, des de la Parròquia, que el secret de la Processó està en transitar en silenci pels nostres carrers tot portant els Misteris de la Passió; voldríem mantenir l'esperit religiós de l'acte; i desitgem que, a més a més del ressò que pugui tenir el altres pobles del voltant, la Processó pugui ser seguida per tothom –creients i no creients- amb tot el respecte que mereix un acte com aquest.

Volem expressar el nostre agraïment a totes les persones que han col·laborat d'una manera o altre amb el projecte: l'Ajuntament, la Policia local, i Creu Roja. A tots, moltes gràcies.

Parròquia de Sant Martí de Sant Celoni

Lloc: Església parroquial Sant Martí
Adreça: Espais_Sant_Celoni_12
Organitza: Parròquia de Sant Martí
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina