Bosc, Cuina, Patrimoni
Durant aquest mes d'agost us presentem en aquest web una selecció de 10 passejades i itineraris, 10 receptes de cuina i 10 edificis del nostre patrimoni, una diferent cada tres dies. És una manera de proposar-vos activitats per gaudir d'aquest temps estiuenc, i alhora, de donar a conèixer la riquesa, varietat i bellesa del nostre bosc, la nostra cuina i el nostre patrimoni.
Cada any, el mercat de Sant Celoni edita un recull amb les receptes presentades al concurs "Del mercat a la taula" de la Diputació de Barcelona. Les quatre primeres receptes del mes han estat sel·leccionades en alguna de les dues edicions que s'han fet. Les altres pertanyen a diferents participants celonins. Una mostra, tot plegat, de la cuina del municipi.
Elaboració
Un dia abans de cuinar el plat, poseu els cigrons en remull. L’endemà aboqueu-los en una olla amb aigua abundant i feu-los bullir durant una hora.
Talleu la ceba ben petita i sofregiu-la en una paella amb oli. Quan estigui al punt, tireu-la a l’olla on bullen els cigrons –ja ha de fer una hora que hi són. Tot seguit hi incorporareu el bròquil trossejat, i quan faci 15 minuts que bull, les patates, tallades petites.
Piqueu el safrà en el morter amb una punt de sal i afegiu-lo a la sopa; que bulli una mitja hora tot junt. Finalment, poseu-hi la sal i tireu-hi els fideus i deixeu-ho coure uns vint minuts.
Fa anys, aquesta escudella era un plat tradicional que es menjava per Quaresma.