Divendres, 23 d'abril de 2021
ABRIL 2021Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Mes anteriorMAIG 2021Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Mes anteriorJUNY 2021Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Mes anteriorJULIOL 2021
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Notícies
Cuina: Escudella d'oli
Una sopa tradicional de Quaresma

Bosc, Cuina, Patrimoni

Durant aquest mes d'agost us presentem en aquest web una selecció de 10 passejades i itineraris, 10 receptes de cuina i 10 edificis del nostre patrimoni, una diferent cada tres dies. És una manera de proposar-vos activitats per gaudir d'aquest temps estiuenc, i alhora, de donar a conèixer la riquesa, varietat i bellesa del nostre bosc, la nostra cuina i el nostre patrimoni.

Cada any, el mercat de Sant Celoni edita un recull amb les receptes presentades al concurs "Del mercat a la taula" de la Diputació de Barcelona. Les quatre primeres receptes del mes han estat sel·leccionades en alguna de les dues edicions que s'han fet. Les altres pertanyen a diferents participants celonins. Una mostra, tot plegat, de la cuina del municipi.

Escudella d'oliIngredients

  • 100 g de cigrons
  • 1 capçada petita de bròquil italià
  • 2 cebes grosses
  • 2 patates mitjanes
  • 50 g de fideus del número 2
  • Brins de safrà
  • Aigua
  • Oli d'oliva i sal

Elaboració

Un dia abans de cuinar el plat, poseu els cigrons en remull. L’endemà aboqueu-los en una olla amb aigua abundant i feu-los bullir durant una hora.

Talleu la ceba ben petita i sofregiu-la en una paella amb oli. Quan estigui al punt, tireu-la a l’olla on bullen els cigrons –ja ha de fer una hora que hi són. Tot seguit hi incorporareu el bròquil trossejat, i quan faci 15 minuts que bull, les patates, tallades petites.

Piqueu el safrà en el morter amb una punt de sal i afegiu-lo a la sopa; que bulli una mitja hora tot junt. Finalment, poseu-hi la sal i tireu-hi els fideus i deixeu-ho coure uns vint minuts.

Fa anys, aquesta escudella era un plat tradicional que es menjava per Quaresma.

 

Les Receptes del Mercat Municipal

Totes les propostes de Bosc, Cuina, Patrimoni

 
Imprimir Versió per imprimirCompartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat