Cuina: Pomes farcides de la Festa Major de Sant Martí

Les pomes, molt més que un postre

Bosc, Cuina, Patrimoni

Durant aquest mes d'agost us presentem en aquest web una selecció de 10 passejades i itineraris, 10 receptes de cuina i 10 edificis del nostre patrimoni, una diferent cada tres dies. És una manera de proposar-vos activitats per gaudir d'aquest temps estiuenc, i alhora, de donar a conèixer la riquesa, varietat i bellesa del nostre bosc, la nostra cuina i el nostre patrimoni.

Cada any, el mercat de Sant Celoni edita un recull amb les receptes presentades al concurs "Del mercat a la taula" de la Diputació de Barcelona. Les quatre primeres receptes del mes han estat sel·leccionades en alguna de les dues edicions que s'han fet. Les altres pertanyen a diferents participants celonins. Una mostra, tot plegat, de la cuina del municipi.

PomaIngredients

  • 8 pomes tipus Royal Gala
  • 300 g de carn picada
  • 1 ou
  • 6 melindros
  • 30 g d'ametlles torrades
  • sal, pebre, oli, aigua i una cullerada de llard

Elaboració

Pelareu les pomes, en traureu les llavors i les buidareu una mica. Barregeu la carn picada amb l’ou, la sal i el pebre. Omplertes les pomes amb aquesta barreja, les fregireu a la paella pel costat del tap amb una mica d’oli. Les col·loqueu ara en una cassola amb el llard.

Amb les ametlles i els melindros fareu una picada i l’afegireu a la cassola on teniu les pomes, amb aigua calenta que cobreixi fins a la meitat de les pomes. Ho fem bullir a foc lent.

 

Les Receptes del Mercat Municipal

Totes les propostes de Bosc, Cuina, Patrimoni

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina