Cuina: Pollastre de pagès a la crema de llimona

Carn amb un toc àcid

Bosc, Cuina, Patrimoni

Durant aquest mes d'agost us presentem en aquest web una selecció de 10 passejades i itineraris, 10 receptes de cuina i 10 edificis del nostre patrimoni, una diferent cada tres dies. És una manera de proposar-vos activitats per gaudir d'aquest temps estiuenc, i alhora, de donar a conèixer la riquesa, varietat i bellesa del nostre bosc, la nostra cuina i el nostre patrimoni.

Cada any, el mercat de Sant Celoni edita un recull amb les receptes presentades al concurs "Del mercat a la taula" de la Diputació de Barcelona. Les quatre primeres receptes del mes han estat sel·leccionades en alguna de les dues edicions que s'han fet. Les altres pertanyen a diferents participants celonins. Una mostra, tot plegat, de la cuina del municipi.

LlimonaIngredients (per a 4 persones)

  • 1 pollastre de pagès tallat a octaus
  • 100 cc de conyac
  • 1 llimona
  • 100 cc de crema de llet
  • 1 ceba
  • 1/2 litre de brou de pollastre
  • 200 g de xampinyons laminats
  • 1 cullerada de farina
  • Pebre negre
  • Sal i oli

Elaboració

Salpebrar el pollastre. En una cassola amb oli calent saltegem el pollastre i la ceba tallada a “juliana”, afegim el conyac i ho flamegem, seguidament posem la cullerada de farina i el suc de la llimona, després tirem el brou de pollastre i deixem coure uns 30 minuts.

En una paella amb una mica d’oli saltegem els xampinyons i els reservem.

Passats 30 minuts de la cocció triturem la salsa amb la batedora i afegim la crema de llet i els xampinyons saltejats. Deixem coure 2-3 minuts tot junt i ja ho podem servir.

 

Les Receptes del Mercat Municipal

Totes les propostes de Bosc, Cuina, Patrimoni

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina