Inici / Cultura / Festa Major de setembre / Festa Major de setembre 2011

Corremonts

Mail del Sr. Monts a l'Alcalde de Sant Celoni
Carta oberta al poble de Sant Celoni del Sr. Monts

El Corremonts és la competició festiva entre MontSENYS i MontNEGRES.

Les proves puntuables són:

1.Dóna sang per la festa1 punt
2.Medievàlia1 punt
3.Correxarrups4 punts (1 per prova)
4.Rodaxutxes4 punts (1 per prova)
5.Rucada3 punts
6.Sardana2 punts (1 per prova: infantil i joves-adults)
7.Cursa ermites3 punts (1 competició i 2 popular)
8.Estirada de corda3 punts (1 per prova: infantil, homes i dones)
9.Senys i Negres pel món1 punt
10.La campanya1 punt
11.Flash Mob2 punts

A Can Ramis hi haurà el marcador del Corremonts des d'on podrem seguir la competició dia a dia. Us podeu descarregar un calendari-marcador del Corremonts a aquest enllaç.

És imprescindible que MontSENYS i MontNEGRES porteu sempre el mocador.

El dilluns dia 12 al vespre, a la plaça de la Vila, s'emetrà el veredicte final del Corremonts. Guanyaran els SENYS? Guanyaran els NEGRES?

Les proves són:

 

1. Dóna sang per la festa

Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 kg.

S'adjudicarà 1 punt a la colla guanyadora, que serà la que aconsegueixi més donants entre els dos dies, sempre i quan guanyi per una diferència de més de 10 donants.

 

2. Medievàlia

Proves puntuables per al Corremonts per a joves de 12 a 16 anys i es faran simultàniament en els dos llocs de les proves. Les inscripcions es faran el mateix dia abans de començar.

Normativa:

 • Tir amb arc
  Cada Seny i cada Negre jugarà individualment a les dianes que se situaran a l'ermita de Sant Ponç. Hi haurà dues dianes reservades per a Senys i dues dianes reservades per a Negres. Cada jugador tindrà 3 tirs que li sumarà una puntuació. Guanya aquell equip que hagi obtingut més punts. A les 8 del vespre es farà el recompte final de punts
 • Torneig medieval entre Senys i Negres
  Els Senys i Negres combatran per tal de provocar tantes baixes a l'equip  contrari com sigui possible. Guanyarà aquell equip que tingui més membres vius o aquell que hagi acabat amb tots els membres de l'equip contrari. A les 8 del vespre es farà el recompte final de punts

 

3. Correxarrups

Una cercavila de proves dels MontSENYS contra els MontNEGRES, regada amb 5 xarrups. Per passar-t'ho bé participa en un dels grups: gresca, festa i emoció garantida.

Podeu participar-hi a partir de 14 anys. Els xarrups per als menors de 18 anys seran sense alcohol. Els més grans poden triar.

Venda de tiquets a la Paradeta de la plaça de la Vila a partir del 5 de setembre. Preu: 3 €. Inclou l'adhesiu de Senys o Negres
i la bossa amb tot el material necessari per participar a la gimcana.

Per participar-hi heu de portar el mocador, verd o negre, posat.

Recorregut dels Senys:
Pl. de la Vila, c. Major, c. Sant Martí (1r xarrup), ctra. Vella (1a prova); pl. de la Creu (2n xarrup), c. Major, c. Santa Tecla, pati del Col·legi la Salle (2a prova); c. Santa Tecla, c. Major, pl. Església (3r xarrup), c. Major, pl. de la Vila (3a prova); c. Major, pl. Bestiar (4t xarrup), c. Bellver, c. Torras i Bages, pl. de la Vila (4a prova); c. Major, pl. Església (5è xarrup), c. Major.

Recorregut dels Negres:
Pl. Vila, c. Anselm Clavé (1r xarrup), crta. Vella (1a prova); c. Sant Martí (2n xarrup), c. Major, c. Santa Tecla; pati del Col·legi la Salle (2a prova); c. Santa Tecla, c. Major, c. Germà Emilià, c. Sant Josep (3r xarrup), pg. Sant Ramon, pl. de la Vila (3a prova); c. Anselm Clavé (4t xarrup), c. Sant Josep, pg. Sant Ramon, pl. de la Vila (4a prova); c. Major, pl. Església (5è xarrup), c. Major.

 

4. Rodaxutxes

Aquest any, les proves per als petits MontSenys i MontNegres es faran a la Salle. La festa estarà animada per la Companyia de Pep Callao, Els Pepsicolen i és un homenatge a la Colla de Geganters i Grallers de Sant Celoni, que han fet 30 anys.

Hi poden participar nens i nenes a partir de 3 anys d'edat.

Preu del tiquet: 3 euros. Inclou: l'adhesiu dels Senys o dels Negres (que al final es canviarà per les xutxes). Venda de tiquets a la Paradeta de la plaça de la Vila a partir del 5 de setembre.

Per participar-hi heu de portar el mocador, verd o negre, posat.

Molt important: per participar a la primera prova cal portar un capgròs. Les proves es faran al pati de la Salle. Les proves es faran per edats: de 3 a 5, de 6 a 8 i  de 9 a 12 anys. Cada 15 minuts hi haurà una rotació de cada prova: 2, 3 i 4 i segons l'edat. Al final, quan tothom hagi realitzat totes les proves, s'entregarà la bossa de xutxes lliurant l'enganxina del rodaxutxes.
I ... si voleu anar fent boca... aquestes són les proves:

 • Prova 1: De capgrossos, el món n'és ple!
  La Maria del Puig i en Martí tenen molts amics, el Drac del Soler de Vilardell, els gegants i capgrossos de les escoles: La Tona (escola Cor de Maria), La Jana i en Joan Baptista (escola la Salle), La Mariona i l'Ona (escola Pallerola), en Soler de Vilardell (escola Soler de Vilardell), La Ilu (escola Avet Roig), en Tabi, la Tabina i la Cuca (escola la Tordera), els capgrossos Picot i Tornillo (escola Pascual), el Tigretón (escola Montnegre), els capgrossos Barrufet i Gnom (La Caseta del Bosc).
  Però volen fer més amics! Per aquest motiu busquem tants senys i tants negres que facin capgrossos originals i que els portin al Rodaxutxes. Confeccioneu el vostre capgròs i porteu-lo el dia de la festa. Es valorarà l'originalitat i la quantitat de capgrossos que han portat Senys o Negres.
  Els caprgrossos quedaran exposats al pati de la Salle.
 • Prova 2: La cursa dels sacs gegants
  Cada Seny i cada Negre es posarà dins d'un sac gegant. Es faran 4 curses a parts iguals de Senys i de Negres. A cada cursa guanyarà un Seny o un Negre.
 • Prova 3: A pintar gegants!
  Hi haurà un espai on es podrà pintar la Maria del Puig i en Martí. Guanyarà l'equip que pinti més gegants.
 • Prova 4: A pescar capgrossos i gegants!
  En 10 piscines imaginàries hi haurà diferents capgrossos i gegants de les escoles de Sant Celoni. Guanya l'equip que en pesqui més.

 

5. Rucada

És la cursa dels rucs de la Festa Major.

Per participar-hi, heu de formar equips de 2 persones, majors de 18 anys, que competiran pels MontSENYS o pels MontNEGRES. Les inscripcions les farem el mateix dia. Abans de la Rucada, a les 11 del matí, la mainada, acompanyats dels pares, podrà fer voltes damunt dels rucs. Dilluns, 12  de setembre a la 1 del migdia, al Cardelús.

 

6. Sardanes

Durant la ballada de sardanes de diumenge 11 de setembre a 2/4 de 12 del migdia hi haurà dues sardanes puntuables per al Corremonts. Una, per a nens i nenes fins a 16 anys i, l'altra, per a joves a partir de 17 anys i adults. A totes dues sardanes es farà una rotllana de Senys i una de Negres. La colla que faci la sardana més gran guanyarà el punt.

 

7. Cursa Ermites

Caminada popular amb sortida i arribada a l'aparcament del Pavelló Municipal d'Esports, passant per l'ermita de la Mare de Déu del Puig (Turó), per l'església de Sant Martí, l'ermita de Sant Ponç i la de Sant Martí de Pertegàs (Rectoria Vella).

Es farà el dilluns 12 de setembre a les 10 del matí.

S'establiran 2 categories: competició i popular.

 • Competició
  Es donarà 1 punt al Senys o Negres. Aquest punt el guanyarà la colla que classifiqui més persones entre els tres primers homes i les tres primeres dones.
 • Popular
  Es donaran 2 punts a la participació de més Senys o més Negres.

Per poder participar-hi s'haurà de recollir el dorsal a la paradeta, que pot ser Seny o Negre. Recordeu que la paradeta està oberta només fins al dissabte.

El recompte de punts es farà d'acord amb els dorsals lliurats a l'organització pels participants a l'arribada, tant a la categoria competició com a la categoria popular. Els de la categoria competició també comptabilitzen a la popular. El temps màxim per fer la cursa serà d'1 hora i mitja.

Cursa patrocinada per Givaudan Ibèrica SA, amb motiu de la celebració del 50è aniversari de la implantació de la fàbrica a Sant Celoni.

 

8. Estirada de corda

És obligatori portar guants i que no us deixeu el mocador, sense el qual no podreu estirar la corda.

Dilluns 12 de setembre, a les 7 de la tarda, a l'avinguda de la Pau, barri del Baix Montseny.

Per tal que ningú es faci mal, farem tres estirades de corda diferents: primer els petits (fins a 13 anys) i després dues per a adults, una per dones i una altra per homes. No s'hi val a fer trampes!! Us demanarem que els grans no ajudeu els petits i que els nens no participin a l'estirada general.

 

9. MontSENYS i MontNEGRES pel món

Concurs fotogràfic: si aneu de viatge o sortiu a fer un volt, agafeu la càmera fotogràfica i el mocador de Senys o Negres i... a fer fotos!! A veure quin grup porta la fotografia més original!! Us imagineu l'estàtua de la Llibertat amb un mocador dels Senys? I un grup de tuaregs amb camells i els mocadors dels Negres?

És important que a la fotografia surti el mocador de Senys o Negres. Un cop rebudes, mirades i remirades el jurat del Corremonts donarà el punt de la prova a un dels dos grups, valorant, no només la quantitat, sinó també l'originalitat de les fotografies.

Només es poden presentar 5 fotografies com a màxim per família i viatge. Les fotografies (fotocòpies làser o impressions digitals) han de ser mida A-4 o A-5 i heu de lliurar-les a la Paradeta de la Festa Major de Can Ramis, del 6 al 10 de setembre. Heu de posar al marge de la foto el nom del fotògraf i el lloc on està realitzada.

Veniu a veure-les!! Hi seran totes exposades!!

 

10. Campanya

El jurat del Corremonts donarà un punt al grup (MontSENYS o MontNEGRES) que organitzi la millor campanya de propaganda i engalanament, a veure amb què ens sorpreneu!!  Valorarem l'originalitat i la participació.

Si has engalanat el teu balcó, finestra, carrer, etc. Porta una foto de com ha quedat a la Paradeta, posant al marge el nom i el lloc, del 6 al 10 de setembre.

 

11. Flash mob

Un flash mob és una actuació espontània a l'espai públic on els assistents fan una mateixa coreografia.

Normativa

 • Els participants  poden ser de totes les edats. Per tal que sigui valorat per la Comissió Jove, cal que hi participin com a mínim 20 persones.
 • Les actuacions s'han de gravar mitjançant mòbils, càmeres de vídeo.
 • No han de durar més de 3 minuts.
 • La gravació del flash mob s'ha de penjar al facebook de l'Ajuntament: www.facebook.com/ajsantceloni i enviar un correu electrònic a cultura@santceloni.cat amb el nom del flash mob que s'ha penjat i indicant: nom i cognoms dels autors, número de telèfon de contacte i si es participa com a seny o com a negre.
 • Ha d'aparèixer en algun moment elements que identifiquin que aquell flash mob participa per als senys o per als negres (mocadors, dessuadores, etc.)
 • No s'acceptarà cap gravació que atempti contra les persones per procedència, religió o orientació sexual o amb contingut violent. En aquest sentit, l'Ajuntament es reserva el dret de no publicar-lo.
 • Els autors accepten cedir els drets d'explotació de les gravacions del flash mob a l'Ajuntament de Sant Celoni.

Terminis
Es podran penjar les gravacions dels flash mob des del 29 d'agost fins al diumenge 11 de setembre a les 10 del matí.

Valoració
Hi haurà la Comissió Jove que valorarà cada actuació. Es valorarà segons els criteris següents:

 1. Valoració dels celonins/es que siguin seguidors del facebook de l'Ajuntament (si es tenen més de 50 “m'agrada” se sumarà 1 punt)
 2. L'originalitat de cada actuació (fins a 1 punt)
 3. La quantitat de gent implicada en el flash mob de cada grup (si hi participen més de 50 persones se sumarà un punt)

Per a cada flash mob s'aconseguirà una puntuació màxima de 3 punts. El grup que tingui més puntuació havent seguit els criteris, obtindrà els dos punts puntuables per a la prova del Corremonts.

La participació al concurs suposa l'acceptació de les bases.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina