Ingredients
Verdures: ceba, porro, all, nap, pastanaga, xirivia, boniato i col verda
Cigrons
Arròs integral
Per la picada
All
Julivert i farigola fresca
Avellanes i ametlles torrades
Espècies: comi en gra, pebre en boletes i clau
Sal i oli.
Elaboració
Fem un sofregit amb les verdures amb la ceba, el porro, l’all, el nap, la pastanaga, la xirivia i el boniato deixades potxar. Quan estan potxades es continua el sofregit afegin la col i deixant que bulli tot una estoneta amb la tapa posada. Tot seguit s’afegeixen els cigrons ja cuits i es deixa fer txup txup una bona estona amb la tapa posada.
Fem la picada amb all saltejat amb oli, all cru, julivert, farigola fresca, avellanes i ametlles torrades, comi en gra, pebre en boletes, clau, sal i oli.
Després d'haver reduït el brou es tira la picadai es deixa bullir uns 10 minuts més. Al finatlitzar es decora amb julivert picat, branquetes de farigola i uns fruits secs.
Li barrejem l’arròs integral bullit i saltejat amb una miqueta de porro.