L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària ha redactat unes recomanacions d'higiene per als treballadors i establiments del sector alimentari amb servei directe al públic:
- Cal rentar-se les mans sovint, amb eixugamans i sabó d'un sol ús.
- Cal evitar el contacte dels aliments amb possibles fonts de contaminació: objectes personals, mòbils, etc.
- Els guants i mascaretes poden ser focus de contaminació. Cal manipular-los amb cura.
- En esternudar, cal tapar-se el nas i la boca amb mocadors d'un sol ús, i rentar-se les mans de seguida.
- Extremar i incrementar la freqüència de neteja i desinfecció de les instal·lacions.
- Posar a disposició de la clientela desinfectants a base d'alcohol
- Posar a disposició de la clientela guants per agafar qualsevol aliment no envasat (fruita, verdura, pa...)
- Disposar d'una ventilació adequada
- Mantenir una distància prudencial entre les persones, tant clients com treballadors.
- Reduïr l'aforament per facilitar que es puguin mantenir les distàncies.
- És recomanable ordenar les cues a l'exterior de l'establiment.
Totes les recomanacions per als establiments del sector alimentari amb servei directe al públic, a aquest enllaç.