05/05/2014

Sant Celoni prepara la 3a edició del Festival de Poesia que aplegarà un gran nombre de poetes en llengua catalana

El poeta celoní Pau Gener Galin coordina el festival que enguany vol arribar a també al públic infantil

III Festival de poesiaEls dies 7, 9 i 10 de maig, Sant Celoni reunirà algunes de les veus poètiques més remarcables de la llengua catalana en el III Festival de Poesia organitzat per l'Ajuntament de Sant Celoni i amb la coordinació addicional del poeta celoní, Pau Gener Galin.

De diferents procedències, edats i estils literaris, el Festival presenta noms tan destacats com Enric Casasses, Núria Martínez Vernís, Carles Hac Mor, Noel Tatú, Maria Cabrera, Pau Vadell, Estel Solé, Míriam Cano i els poetes locals Antoni Bueno i David Jiménez Cot.

En aquesta tercera edició, el Festival vol apropar la poesia també al públic infantil. Per aquest motiu ha programat Jugant amb Pissiganya, un recital de poesia amb Andreu Galan i Martina Escoda a la Biblioteca l'Escorxador.

Programació:

 • Dimecres 7 de maig
  A les 6 de la tarda, a la Biblioteca l'Escorxador:
  Jugant amb Pissiganya. Recital de poesia per a nens de 6 a 6000 anys amb  Andreu Galan i Martina Escoda
 • Divendres 9 de maig
  A les 8 del vespre, al local de La Clau:
  Presentació del festival i recital dels poetes locals Antonio Bueno i David Jiménez Cot.
 • Dissabte 10 de maig
  A les 6 de la tarda, Escalinata de Can Ramis:
  Recitals de Noel Tatú, Maria Cabrera, Pau Vadell, Estel Solé i Míriam Cano, Carles Hac Mor, Enric Casasses i Núria Martínez Vernís diuen a Jaume Sisterna, Jesús Lizano i Àngel Carmona
  A les 8 del vespre, a la Sala Bernat Martorell:
  Ronda ràpida final i cloenda amb tots el poetes participants


Participants:

Enric Casasses
Nascut a Barcelona, poeta, rapsode i traductor, premi nacional de literatura,fent el seu propi camí ha esdevingut referència per a diverses fornades de la poesia catalana. Incomptables recitals i publicacions l'avalen, així com col·laboracions amb altres artistes, com Pascal Comelade. Entre altres títols ha publicat Uh (1997), D'equivocar-se així (1997) i Coltells (1998).

Núria Martínez Vernis
Veu inconfusible de la nostra poesia. Recitadora i fura incansable, ha publicat entre d'altres L'acròbata tampoc no en sortirà il·lès, guanyador del premi Amadeu Oller, o Deix on dir.

Carles Hac Mor
Eminència i llegenda viva del fet poètic, metapoètic i antipoètic. Guanyador dels jocs Florals de Barcelona. Nascut a Lleida, ha conreat gèneres d'invenció personal com la parapapèmia o l'escalaborn.

Noel Tatú
Noel Tatú és el sobrenom de Noel Martí, nascut a Sao Paulo. Fill d'avis i pares exiliats al Brasil per la seva militància política. De tornada a Catalunya, resident a Granollers, esdevé un activista poètic com cap altre.

Maria Cabrera
Entre Barcelona i Arbúcies, una de les veus joves més lloades, coneguda també per l'adaptació musical que Sílvia Pérez Cruz ha fet dels seus poemes.

Pau Vadell
Activista i poeta mallorquí. Responsable de la revista Pèl Capell. També d'Adia Edicions. I coordinador del comitè d'escriptors perseguits del PEN Català. Ha publicat entre d'altres, AKBAR i Apèndix City.

Míriam Cano
Nascuda a Molins de Rei. Una nova veu fràgil i geològica. Guanyadora del premi Martí Dot amb el seu primer llibre Bundsandstein.

Estel Solé
Actriu i poeta nascuda a Molins de Rei. Coneguda per la sèrie La Riera, també per molts recitals poètics i guanyadora del premi Amadeu Oller amb el llibre Dones que somiaven ser altres dones.

 

El  III Festival de Poesia de Sant Celoni compta amb la col·laboració de La Clau, Llibreria Els 4 Gats, Cia La Tête, la Biblioteca l'Escorxador i Punt 7 ràdio.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina