27/01/2017

Tret de sortida del projecte Robotseny 2017

RobotsenyProp d'un vuitantena de mestres de les 26 escoles del Baix Montseny participants, 10 ajuntaments  i 9 empreses de les 12 participants van assistir a la sessió del tret de sortida de la Robotseny 2017 que es va fer el dimecres 25 de gener a la sala petita de l'Ateneu de Sant Celoni. L'equip impulsor va presentar les bases de participació al torneig i a la fira científica de la Robotseny 2017 que es farà a la plaça de la Vila de Sant Celoni el 10 de juny, que enguany té com a centre d'interès “El Packaging i la logística a les empreses del Baix Montseny”.

RobotsenyPosteriorment, els directius i professionals representants de cadascuna de les empreses col·laboradores, van presentar quina és la seva activitat principal i també diferents reptes per millorar l'embalatge i el packaging d'alguns dels seus productes. L'objectiu és que els alumnes treballin a les aules una proposta de millora d'un dels reptes plantejats per les empreses i que el puguin presentar el dia del torneig a la fira científica.

Finalment, mestres i professors van recollir el material necessari per treballar amb els alumnes els reptes de la competició de robots i van poder visualitzar en el taulell del Baix Montseny els reptes que els alumnes de resoldre mitjançant el disseny i programació del seu robot.

RobotsenyEl projecte Robotseny desenvolupa les competències científiques i creatives dels alumnes, tot treballant de forma cooperativa. Posteriorment, es desenvolupa a l'aula per desenvolupar les competències científiques i creatives de l'alumnat.

A partir d'ara més de 1.500 alumnes de les escoles de Breda, Campins, Gualba, Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Sant Celoni treballaran els reptes de la competició de robots i de la fira científica a l'aula dins horari lectiu.
En el cas de la Robotseny Kids per a alumnes de 5è de primària a 2n d'ESO, un cop a l'aula, el projecte consta de dues parts:

  • Fira científica: Els alumnes treballaran els reptes proposats per les empreses per a cercar propostes de millora del packaging i embalatge dels seus productes. Les propostes de les escoles es presentaran el dia de la jornada Robotseny en format de fira científica. Cada centre educatiu disposarà d'una taula a la fira per mostrar la seva proposta a tothom.
  • Desenvolupament del robot: En paral·lel, es plantejaran les proves dels robots que també, giraran entorn "el packaging i la logística a les empreses del Baix Montseny". Els alumnes disposaran d'un taulell de 2400x1200mm amb la imatge esquemàtica del Baix Montseny on hi apareixeran les poblacions, les principals vies de comunicació, els dos parcs naturals i els polígons industrials. Per tant, en aquesta part els alumnes hauran de dissenyar, construir i programar un robot per resoldre les proves proposades.

A més a més, la Robotseny High, per a alumnes de 3r i 4t d'ESO, formació professional i batxillerat, els alumnes poden participar lliurement i formar equips per dissenyar i crear un robot original per participar a la competició de sumo, rastrejadors i robots ballarins.

Al web www.robotseny.cat les escoles podran compartir vídeos i propostes tant de la fira científica com dels reptes de la competició de robots.

Per fer possible aquest treball, el primer trimestre del curs, 43 professors i professores dels centres educatius del Baix Montseny s'han format en robòtica en el marc del pla de formació de zona del Centre de Recursos Pedagògics.

Aquest projecte compta amb el suport econòmic i també amb l'aportació tècnica de valor, de les 12 empreses del Baix Montseny participants, que són les següents: Altervac, Arkema Química, Givaudan Ibérica, Hohner Automáticos, Hospital de Sant Celoni, Lab Circuits, M'Penta Serveis i Més, Oxiris Chemicals, Renolit Ibérica, Salicru, Unión Químico Farmacéutica (Uquifa) i Ecología Química (Tradebe).

El treball a l'aula culminarà amb la competició Robotseny 2017, que està prevista pel 10 de juny a la plaça de la Vila de Sant Celoni, on alumnes i professors compartiran la feina feta durant tot el curs. La competició es dividirà en 2 categories, la Robotseny Kids que tindrà lloc al matí a la plaça de la Vila i la Robotseny High que tindrà lloc a la tarda a la sala gran de l'Ateneu.

A la presentació, l'alcalde Francesc Deulofeu va destacar que "projectes com Robotseny enforteixen el treball en xarxa dels municipis del Baix Montseny i apropen el teixit empresarial a les escoles de l'entorn per afavorir l'èxit escolar de l'alumnat".

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina