Inici / Cultura / Entitats i Ciutadania / Impostos sobre activitat econòmica (IAE)

L´impost sobre activitats econòmiques és un impost de caràcter local, que grava sobre l´exercici d´activitats econòmiques. La definició d´activitats econòmica és molt amplia, i engloba activitats amb afany de lucre o d´interès social. Per tant cada cop que es faci una activitat econòmica, per puntual que sigui, s´ha de pagar.
L´IAE es recapta mitjançant el cens, ja que es notifica l´activitat que es realitza, i després l´ajuntament notifica la quantitat a pagar i el termini de pagament.

No hauran de pagar aquest impost:

  1. Les associacions que, complint determinats requisits, entreguin béns i prestin serveis relacionats amb activitats d'ensenyament
  2. Les fundacions i associacions de disminuïts físics, psíquics i sensorial, per les activitats de caràcter pedagògic, científic, assistencial, rehabilitació i d'ocupació per a l'ensenyament, rehabilització i tutela dels discapacitats que portin a terme.
  3. Les fundacions i associacions declarades d'Utilitat Pública, per les activitats que estiguin relacionades amb el seu objecte social.
  4. Les associacions que tinguin un volum d'ingressos inferior a 1.000.000 euros, per totes les activitats que portin a terme
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina