01/08/2007

Grups de l'Espai Barraques

COSTO RICO

ORQUESTRA ALTERNATIVA

LAGARTO AMARILLO

LOS MEJORES

STROMBERS

SAUROM

COSTO RICO


Costo Rico neix el 1999, passa per diverses formacions fins a consolidar-se i, l´any 2001, grava el seu primer EP.
Es presenta pel circuit underground de Barcelona, per després donar-se a conèixer a tot Espanya i Llatinoamèrica.
Al llarg del 2003, Costo Rico passeja la seva música per escenaris nacionals i passa per l´estudi, el febrer de 2004, traient el seu primer disc El Patio; fet que porta el grup de gira de presentació per sales i festivals de tota Europa.
Un cop editat el seu segon disc Cosas Ricas, prepara ara la seva gira de presentació per tot Europa i fa una parada a Sant Celoni el divendres, 7 de setembre a l´Espai Barraques de la nostra Festa Major.

Els Costo Rico són:
Meri – veu
Joni – guitarra
Pau – saxo tenor
Juan Pablo – baix
Guillem – bateria
Isaac – veu
Joan – guitarra espanyola
Pablo – trompeta
Uri – percussió

Els podeu escoltar i conèixer millor al web www.costorico.net


ORQUESTRA ALTERNATIVA


L´Alternativa és un grup de versions que ja fa molts anys que funciona i que ofereix un repertori festiu, jove i reivindicatiu a tot arreu on se'ls demana.

Els agrada recolzar, sempre que sigui possible, qualsevol iniciativa dedicada a afavorir els drets de la gent, les idees i la cultura popular.

I, sobretot, ho fan passar molt bé a tothom perquè tenen un secret: ells, a dalt de l´escenari, s´ho passen encara millor que el públic, a baix.

Actualment l´orquestra Alternativa està formada per:

Roger Torras - veu
Oriol Torras - veu i teclats
Carles “Txarli” Fibla - guitarra elèctrica
Carles Badia - baix
Marcial Garcia - bateria
Eudald Camprubí - trompeta
Eduardo Urbano - saxo alto

Aquesta nova banda de l´orquestra Alternativa rep sovint les col•laboracions d´antics membres, que ajuden a fer les actuacions en directe o alguns assajos com ara Xavier Blanque, Òscar Castellà, Noè Escolà, Roger Fonts, Sara Hernandez, Dani Huertas o Manolo Pinos. I, és clar, també rep sempre la col•laboració inestimable de Ramon Fonts que continua essent el tècnic de so habitual de l´orquestra a tot arreu on va, i sense el qual, l´Alternativa no seria tampoc el que és.

Aquesta banda, avui més estable que mai, ha aconseguit recuperar la il•lusió del començament, i, sentint-se hereva de l´experiència acumulada durant tots aquests anys de música en directe, ofereix a tot arreu on és requerida un espectacle que combina el repertori que l´ha fet popular, amb petits tocs d´un treball nou, fresc, del qual, des d´aquesta biografia, encara no en podem desvetllar els punts cardinals.

Cal dir, a més, que aquesta experiència acumulada durant tants anys ha estat recollida no només per l´orquestra Alternativa. Són nombroses les formacions musicals que actualment hi ha a Manresa que compten entre les seves files amb exmembres de l´orquestra Alternativa. Aquest és el cas de Boogie Dreams, Plouen Catximbes, Grip o d´algunes altres bandes, de les quals l´Alternativa se´n sent, una mica, el viver. Són bandes que lluiten per fer-se un lloc en el panorama musical del nostre país. I segur que alguna d´elles donarà molt a parlar. L´orquestra Alternativa s´enorgulleix que una tradició musical nascuda aquell remot 1991 amb Masos Rònecs, hagi servit d´escola de música per a tanta i tan diversa gent de Manresa i rodalies, i durant tant i tant de temps. I estan segurs que tard o d´hora, cada llavor donarà el seu fruit, si no l´ha donat ja.

Ara, els reptes de futur d´aquesta orquestra són ben diversos. D´una banda, l´Alternativa no s´ha plantejat en cap moment deixar de ser el que és. Per la qual cosa, segueix oferint un repertori festiu, jove i reivindicatiu a tot arreu on és requerida. De l´altra, sempre que li sigui possible, recolza qualsevol iniciativa dedicada a afavorir els drets de la gent, les idees i la cultura popular. Però per últim, l´Alternativa intenta, també, fer-se un lloc cada vegada més gran dins del panorama musical del nostre país, per la qual cosa, intenta sorprendre el públic, com sempre ha fet, amb noves propostes musicals.


LAGARTO AMARILLO



Lagarto Amarillo és un grup madrileny format per en Pablo Mora, els seus germans Patricia i Jose, i Chema Buhigas, amic d´ells de tota la vida.
Cadascú va estudiar música en diferents formacions i àmbits, així van aportar un toc personal a les composicions d´en Pablo.
Lagarto Amarillo ens proposa un so atrevit, diferent i absolutament innovador el panorama actual de la música pop rock. Pocs grups, tan joves, aconsegueixen combinar amb tan bons resultats el talent musical amb un magnífic sentit de l´espectacle, que ja ha seduït a milers de fans de tota la geografia catalana, espanyola i de més lluny. Lagarto Amarillo dóna, en els seus concerts, energia i qualitat: les seves actuacions no deixen indiferent a ningú.
El seu secret són unes composicions decidides, potents, elaborades, interpretades en un immillorable directe per uns autèntics professionals de la música, que enganxen l´auditori sense concessions a allò purament comercial. Lagarto Amarillo té caràcter, personalitat i estil propis. És un grup amb unes senyes d´identitat definides, que els converteix en excepcionals, en autèntics, en inimitables.
L´any 2006, Lagarto Amarillo es disposava a editar el seu nou treball discogràfic Distinto, coproduït per Sergio Castillo i Pablo Mora amb el segell independent Níquel Records.
Comproveu la màgia d´aquests artistes en escena i gaudiu de l´ambient, proper i fantàstic, que només Lagarto Amarillo sap crear a l´Espai Barraques de la Festa Major de setembre de Sant Celoni.

Si els voleu conèixer una mica millor podeu consultar el seu web oficial: www.lagartoamarillo.com
 


LOS MEJORES



Los Mejores són un grup de rock, creat l´any 1991, com a banda de versions de diferents estils: rock, soul, reggae, etc.
L´any 1999 van gravar el seu primer CD amb 14 temes titulat Del Mercado.
No senten cap respecte per la sonoritat original dels temes, així que no pretenen imitar les produccions, sinó que les adapten a nous sons. Atenció a les versions de temes com Sweet Dreams, Hey Joe, Staying Alive, Tonite, Could you be loved o Still haven´t found, entre d´altres.
S´ho passen bé d´alt l´escenari i això té un reflex en el públic que cada vegada aglutina més seguidors per tot Catalunya.
El nou CD que van editar el 2005 va ser gravat en directe a la Sala Bikini de Barcelona i és una  col•lecció de 14 versions que sota el títol Aplaudiu-vos vol rendir homenatge a tot el públic participant en els seus concerts, pel seu bon humor, per fer-los sentir tan bé d´alt l´escenari i per la seva energia. Los Mejores diuen: Gràcies i Aplaudiu-vos que us ho mereixeu!

Los Mejores són:
Manu – veu
Joan Costa – veu
Dr. Quiroga – teclats
Carlos López – guitarra
Thony Ibañez – baix
Xavier Fusté – bateria
Albert Garcia – tècnic i hostaler

Podeu visitar-los al web: www.losmejores.org


STROMBERS



 


Ska, rock i “patxanga” directament arribats de Cardona. Seguint la filosofia del
grup, qualsevol ritme és bo si fa moure i gaudir el públic. La banda perfecta
per amanir una festiva nit d´estiu, amb els temes que podem trobar al seu
segon disc, Que ruli!.

Coneixeu-los una mica millor al seu web oficial: www.strombers.com



SAUROM



El grup Saurom ens arriba de San Fernando, Cadis, i es va formar l´any 1996 després de la ruptura del grup Rapid Heavy Flamenco, sota el nom de Saurom Lamderth. Els seus fundadors van ser Narci i Godo (membres de l´anterior grup) als quals s´hi va afegir Antonio Ruiz.
L´any 2001 entren a gravar el seu primer disc, titulat El guardián de las Melodías Perdidas. Disc que els va obrir les portes del panorama nacional i els va portar de gira per tot Espanya que van anomenar Juglar Tour.
Després de dos anys de plantejament editen el seu segon treball, un disc doble titulat “Sombras del Este” integrament basat en el primer llibre de la trilogia de El Senyor dels Anells de J.R.R. Tolkien, La Comunitat de l´Anell. Aquest disc els condueix, de nou, per una gira per tot Espanya i són convidats a participar a festivals com Viña Rock o Lorca Rock.
Després d´un breu descans, entren al grup Miguel (veu) i José Lord Oscuro Zzraipy (baix). Decideixen regravar una antiga cançó amb la nova formació per comprovar com sonen. La cançó escollida és Las Minas de Moria del disc Sombras del Este. El resultat és inesperat, sembla encaminar-se cap al Thrash Metal i incorpora sons electrònics als antics violins i flautes. Decideixen no tirar cap a aquests sons, però no els obliden per usar-los en el futur.
Per desavinences amb la seva antiga companyia discogràfica decideixen prescindir d´ella. En aquestes condicions publiquen Legadp de Juglares, el seu tercer disc, amb el que inicien la seva gira Historias del Juglar Tour, incorporant espectacles de malabars, bufons, pirotècnia, gogs, saltimbanquis i ganes de festa en els seus concerts. Tot i passar per un bon moment, a meitat de la gira Sophia abandona el grup per qüestions personals, i entra Santiago Carrasco als teclats. Mentre finalitzen la gira, entren a gravar el seu quart disc, en el qual es produeix un canvi important, passen a dir-se Saurom  a seques, el nom actual. Aquest nou disc portarà per títol JunglarMetal, i va sortir a la venda el 20 de febrer de 2006. En aquests moments encara estan dins la gira d´aquest disc, gira que han anomenat Junglar Metal Tour.

Pots visitar-los al seu web oficial: www.saurom.com

Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Dissabte, 30 de gener de 2010
Liquidació d'articles de les botigues del cente de la vila
Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina