09/04/2020

Recomanacions sobre la gestió de residus durant la pandèmia del Covid-19

En la situació actual a conseqüència del COVID-19 cal que la ciutadania tingui coneixement d’alguns consells pràctics per gestionar i reduir els residus domèstics durant el confinament:

  • Continuar posant atenció a les activitats de prevenció i consum responsable de forma que es minimitzi la generació de residus. És necessari organitzar les compres sense acumular més del necessari.
  • Triem els productes procurant reduir envasos i embolcalls, així com portar el cabàs, el carretó o bosses reutilitzables per fer la compra.
  • Evitar el malbaratament alimentari, sense comprar més aliments dels necessaris. Es recomana fer una planificació dels menús, endreçar el rebost i la nevera i conservar el menjar sobrant.
  • Guardar a casa aquells residus valoritzables susceptibles de portar a les deixalleries atès que aquest servei està aturat temporalment i fer ús del sistema de recollida de voluminosos amb cita prèvia trucant al 607 185 287.
  • Gestionar les mascaretes, guants, tovalloletes, etc. dins d’una bossa de plàstic ben tancada com a fracció RESTA, en cap cas podeu llençar aquests residus al vàter, ni al contenidor groc de plàstic.
  • És molt important fer la separació des de casa de les diferents fraccions de recollida selectiva: orgànica, paper/cartró, vidre, plàstics i resta. I després dipositar-les en el contenidor corresponent. Recordeu dipositar les bosses ben tancades dins els contenidors en el cas dels residus que es dipositin en bosses (no cal al vidre o al paper) i no deixeu residus fora dels mateixos per evitar possibles focus de propagació del virus i facilitar les tasques de neteja i desinfecció i evitar la necessitat d’una manipulació manual per part del personal del servei de recollida.

En tot cas, com a recomanació general:  cal extremar la neteja, no deixar residus al carrer i recordeu rentar-vos les mans abans i després de fer el lliurament dels residus als contenidors.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

També s'informa del nombre de pacients crítics traslladats a UCIs dels Hospitals de referència que són 90 trasllats acumulats
L'accés dels acompanyats serà restringit i s'haurà de fer seguint diverses mesures preventives i organitzatives
Es restringeixen les visites al Centre Sociosanitari Verge del Puig i l'accés a l'Hospital es manté de 12 a 14 h en una única persona per pacient ingressat
Es reprenen les visites de familiars i acompanyants a les plantes d'hospitalització. Al Centre Sociosanitari Verge del Puig continuen les visites amb cita prèvia
Serviran per garantir la continuïtat dels ajuts de menjador als menors amb necessitats socioeconòmiques
El procés garanteix la seguretat de totes les persones col·laboradores
Es manté l'activitat de diagnòstic oncològic i les proves complementàries imprescindibles i l'Hospital de Dia
Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina