Diumenge, 17 de febrer de 2008  -  8 h matí

D´Osor al Santuari de la Mare de Déu del Coll

Natura: Pels camins d´en Joan de Serrallonga
Tota la informació a la web del CESC: www.elcesc.org

Hora sortida i tornada
A les 8 del matí des de la plaça Comtes del Montseny, en cotxes particulars.
Es calcula tornar a Sant Celoni cap a les 2 del migdia.

Recorregut
Des del poble D'OSOR comencem a caminar per la carretera del santuari. El primer tram del camí és planer. Més endavant comencem a pujar entre camps, cap a les serres que ens separen de la vall de Susqueda.
Enfilat al capdamunt veiem el Santuari de la Mare de Deu del Coll. Al cap d'uns 40 min de caminar el pendent s'intensifica i en poca estona arribem al santuari de la Mare de Deu del Part -S.XVI-, que es troba en molt mal estat de conservació, víctima del vandalisme.
Prosseguim caminant fins el coll de NAFRE. És un bon punt per a fer una pausa i gaudir de les espectaculars vistes de la Vall de Susqueda amb el pantà al fons. Continuem per un petit camí que transcorre per un preciós bosc de castanyers , que a l'hivern, despullat de fulles, deixa veure esplèndides vistes de Susqueda. El GR s'enfila muntanya amunt , fins al Santuari. Des d´allà les vistes són fenomenals. La vall D'OSOR al Sud i la de Susqueda al Nord converteixen l'indret en una esplèndida talaia. Tornem refent el mateix camí. 
                                     
Dificultat:
No presenta dificultats especials.

Durada: 2 h 55 min (1h 40 min d'anada i 1 h 15 min de tornada)

Cal portar: Equipament personal, esmorzar , aigua i ganes de caminar i
gaudir.

Reserves: Com que s´anirà amb cotxes particulars, no cal fer reserva
prèvia. Caldrà presentar-se abans de les 8h. del matí a la plaça dels comtes del Montseny i s´aniran completant cotxes en funció de la gent que hi vagi.

Aquesta excursió transcorre pel GR 178 , anomenat també ruta de JOAN de Serralonga. Aquest camí ral, antigament molt transitat, havia estat escenari de molts dels assalts de la banda del mític bandoler que s'amagava en els densos boscos d'alzines i castanyers.

Més informació:
La sortida la guiaran en Quico Fernández i la Maria Deulofeu juntament amb el responsable de la Secció de Natura, Sr. Josep Gensana: Tel. 938670569.

Lloc: Plaça Comte del Montseny
Organitza: CESC
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina